Havíeu imaginat mai l'arribada dels romans a programes d'humor com el Crackòvia? Doncs ja ha passat.
El dilluns dia 3 d'Octubre en un dels gags del programa representen una escena on Messi, que vol d'igualar el récord de gols que Cèsar, s'equivoca de persona i es pensa que és a Juli Cèsar a qui ha d'igualar i per aquest motiu comença la seva conquesta territorial, fins que li diuen que s'ha equivocat i abandona "el poder". Aquí teniu el gag.
I ara us explicaré qui era Juli Cèsar:
Va ser un general i polític romà que va crear els fonaments de l'Imperi romà a finals de la República. I era fill de família patrícia. Va formar part del 1r Triumvirat (60-53 aC) juntament amb Pompeu i Cras.
També va obtenir moltes victòries militars en expandir el territori conquerit per Roma. Però finalment mor assassinat. També us afegeixo un power point on podeu trobar més informació:
Aquest gag no és dels millors però és interessant i també una mica divertit. S'haurà de veure quan Messi hagi superat el record de Cèsar si tornen a fer un gag de romans.
Jo també vaig veure aquest gag! És molt interessant i important que en programes tan importants com el Crackòvia, que s'emet per TV3, surtin aquests personatges ja que fomenta el coneixement dels mateixos. I és una manera d'aprendre a més a més divertida! Els clàssics ens segueixen invadint! Hem d'estar al loro de tot! Bona entrada Mireia!
Quina gracia! Al pobre messi sempre el posen com un "empanat". Està bé que ho relacionin amb Juli Cèsar, així arriba una mica a tothom el que va fer. Bona entrada!
Sí, ja vaig veure el programa, va ser molt bo! >w< Moltes gràcies per l'entrada, Mireia, el crackovia sempre dona molt joc per fer aquestes entrades, oi?
Doncs no habiavist aquest gag.. Però està molt bé que en programes d'ara ens presentin personatges importants d'abans que en aquest cas ens presenten a Juli Cèsar, que ens diu qui era, d'on venia i que va crear. M'agrada molt que relacionin l'ho antic amb l'ho nou, és molt graciós :)
Oh, bona relació Messi - Juli Cèsar ! Penso que esta molt bé que apareguin personatges històrics en programes de televisió tan coneguts i amb tanta audiència com Crackòvia. La veritat és que aquest gag no l'havia vist, però penso que és una molt bona forma de fomentar la cultura d'una manera més entretinguda.
Bona entrada !
Anònim ha dit…
Crec que el fet de que apareguin personatges històrics en programes que hi ha força gent que ho mira, és bo perquè ho fan mitjançant comparacions amb personatges actuals perquè la gent ho pugui entendre. Com per exemple, en aquest cas, Messi-Juli Cèsar. Bona entrada:)!
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deur...
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat...
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu...
Comentaris
Moltes gràcies per l'entrada, Mireia, el crackovia sempre dona molt joc per fer aquestes entrades, oi?
Bona entrada !