ARES

Ares o també conegut com el déu Mart és un dels 12 déus del Olimp.
El pare de Mart es Zeus i la mare Hera.

Ares es un déu de la mitologia grega, se’l coneix com a déu de la guerra. Però el que és bastant curiós ja que la mitologia grega ja té déus que també són de la guerra com per exemple Atena.
Atena era la deessa de la guerra justa, en canvi, Ares era el déu de la guerra i de la destrucció, unes idees molt diferents a las que tenia Atena.


Ares Ludivisi (segle VI a.C)

Ares sol ser representat amb una espasa, casc, cuirassa, llança i escut.
Ares no és estimat pels grecs, ja que el consideren un déu propi dels bàrbars i no dels grecs. 
En canvi pels romans si que es honorat ja que el veuen com a pare de Ròmul i Rem. Torno a dir que pels romans Mart era molt estimat i honorat, tant que els romans l’hi van posar el seu nom a un mes de l’any i al nom de un planeta. Pels romans Ares o Mart inicialment era el déu de la vegetació i de la fertilitat, així com el protector dels bovins.


Com us he dit abans, Ares es fill de Zeus i de Hera, cosa que fa que Ares sigués immortal. Ell sentia dolor com tots els altres però era immortal.
Després de les innumerables batalles que va tenir ell anava sempre a veure el seu pare Zeus. Quan Zeus tornava a veure a Ares ell el menyspreava per la seva violència i set de sang. Una curiositat que m’ha semblat estranya i bastant rara, és que el propi Ares mai guanyava una batalla en els mites grecs.



                                     Mart, Diego Velázaquez ( 1640)

Guillem Vivet
4t ESO

Comentaris

Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant.
Una informació que podem afegir és que, a part de Ares, els altres déus de l'Olimp eren:
Atena, Zeus, Posidó, Afrodita, Hades, Àrtemis, Hermes, Hera, Dionís, Apol·lo i Hefest.
Anònim ha dit…
Deixa'm afegir que al ser també el déu de la virilitat masculina va tenir moltes amants de les quals podem destacar Afrodita
Anònim ha dit…
Podries dir-nos quin és el nom del mes que li van dedicar a Ares? O és el seu mateix nom? Demano això perquè, encara que la pregunta pugui semblar estranya, a Juli Cèsar també el van honorar amb el nom d'un mes, que és Juliol... Gràcies!
Anònim ha dit…
M'ha agradat molt. Afegeixo que Ares normalment anava acompanyat a les guerres per alguna de les seves germanes, Eris (la discòrdia) o Enió (la destrucció); o dels seus fills, Deimos (el terror) i Fobos (el pànic).
Anònim ha dit…
Molt interessant. Deixem afegir una curiositat d'Ares i és que, segons un mite, Ares va assassinar a un fill de Posidó. A causa d'això, Posidó es va enfadar i va demanar a Zeus que es jutgés a Ares. Zeus va acceptar i els déus olímpics van dur a terme el que seria el primer judici per assassinat de la història, protagonitzat pel pròpi déu de la guerra.
Laia Bardolet ha dit…
Molt bona entrada! Deixa'm afegir que Atena i Ares mai van ser bons amics ja que que Atena s'enfadava perquè ella sempre defensava una guerra justa, intel·ligent i racional, en canvi Ares sempre recorria a la violència i les seves guerres eren de pura sang i baralla i això a Atena li preocupava perquè pensava que s'acabaria agafant una imatge equivocada de guerra, i es de fet que passa a l'actualitat, quan sentim guerra pensem amb enfrontaments, danys, violència i molta sang.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES