15 de novembre del 2010

PENÈLOPE

Tots sabem que Penèlope és la dona d'Ulisses a l'Odissea d'Homer, però potser desconeixem que Joan Manuel Serrat en va fer una cançó. La lletra està al link on posa cançó i hi teniu un link al vídeo de youtube a baix.


Ella s'entretenia en la seva absència teixint preciosos brodats.

Quan Ulisses s'en va anar a lluitar a les batalles contra Troia (abans del viatge de tornada a casa que tots coneixem), va deixar a Ítaca la seva dona, Penèlope, el seu fill, Telèmac, i el seu regne, Ítaca, ja que ell n'era el rei.

Ella va patir molt quan després de 10 anys, el seu amor no va tornar a casa amb els altres vaixells grecs (i recordem que era perquè Ulisses havia patit una tempesta i s'havia equivocat de rumb).

Molts pretendents es van presentar davant
Penèlope per demanar-li matrimoni ja que el rei havia mort i poder governar ells. Ella, al final, va cedir i va dir que es casaria quan hagués acabat de fer el brodat que tenia pendent per a un futur difunt, el seu sogre Laedes.

Així, va fer esperar als pretendents uns quants anys. De dia feia el brodat, però a la nit desfeia la part feta per tornar-la a fer a l'endemà. Deu anys després, els pretendents es van començar a cansar i Ulisses feia 20 anys que no apareixia. Així, ella va decidir passar al pla B; va treure l'arc d'Ulisses, el va ensenyar als presents i els va dir que es casaria amb l'autèntic heroi que aconseguís doblegar-lo.



Ningú ho va aconseguir.

Però de cop va aparèixer un extrany que va doblegar el arc sende immutar-se. Ulisses acababa de tornar!! Juntament amb el poble, va matar tots els pretendents que havien estat tants anys esperant una oportunitat amb la seva dona i tots van ser feliços i van menjar anissos.


El vídeo:



Per cert, aquí teniu una pàgina que ho explica molt bé i amb tocs d'humor.

Anahí Domínguez

1r batx

11 comentaris:

abigail ha dit...

Anahí :)
Crec que aquesta caçó s'adapta molt a l'historia, i destaca tot alló que sent Penelope, és a dir la seva tristesa al no estar amb Ulisses.

Aina ha dit...

Trobo molt trista la historia de la pobre Penelope, tindrés que esperar 20 anys per poder tornar a veure al seu estimat. Per sort Ulisses va tornar!

Adrià ha dit...

Bona entrada, això ho estem estudiant a literatura universal amb en Pep. Ben fet Anahi!

Mireia Cutura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mireia Cutura ha dit...

Aquesta història l'altre dia en vàrem parlar a literatura universal, i si que és una història molt trista, però per sort al final Ulisses apareix!
Està molt bé que Joan Manuel Serrat hagi fet una cançó per recordar aquest persnatge tant clàssics.
Judith i Mireia
1r Batx.

Adrià Sanchez ha dit...

Hola molt bona l'entrada m'ha agradat molt aquesta informació es molt bona per la gent que la necessiti gracies per la informació.

Adrià Sanchez 2nd

Andrea B. ha dit...

Hola!
Gràcies per la informació, ara ja sé per què Penelope feia el brodat i com acaba la història. En sabia el principi però, res més.

Andrea Blázquez 2n A d'ESO

Maria Guallar ha dit...

M'encanta!!
És una entrada molt ben aconseguida amb una informació exel·lent. M'he llegit el link de la web, m'ha agradat molt. Et felicito, Anahi,francament m'ha encantat.

Maria Guallar Comas
2n B ESO

Roger Solé ha dit...

aquesta informació es molt bona!! ara ja se la història moltes gràcies.



Roger Solé
2n A

Paula Gumà ha dit...

És molt interessant, la teva entrada!
M'ha agradat molt llegir-la, i la informació que hi poses és molt bona.

PAULA GUMÀ 2nB

helena rovira ha dit...

Afegeixo que Penèlope no es creia que fos Ulisses fins que ell va revelar que coneixia el secret d'una de les potes del llit que ell mateix havia fet amb una branca d'oliva plantat a prop del seu palau.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts