CÈRBER

Tots sabem que és un cèrber no? o si més no, l'haureu vist en alguna pel·lícula com a la de Harry Potter i la pedra filosofal .



El cèrber a "Harry Potter i la pedra filosofal"

Cèrber, gos d'Hades, a l'antiga mitologia, era el gos de l'infern, tenia tres caps i una cua de serp. Moltes altres serps li naixien del coll. A més es diu que la seva mossegada era verinosa. Hesíode diu que tenia 50 caps mentre que altres autors diuen que en tenia 3.

La seva tasca era protegir les portes d'Hades,
perquè cap humà entrés sense permís i cap espectre aconseguís sortir dels inferns.


Cèrber pintat per William Blake




Heràcles lluitant amb Cèrber. Mosaic romà de Llíria ( València)

Heràcles (Hèrcules) va fer dotze treballs. Consistia en lluitar, matar o fer una sèrie de tasques que se li encarregaven. El dotzè treball que va tenir Heràcles consistia en treure el Cèrber dels inferns.

Aquí us deixo un vídeo de la pel·lícula de Harry Potter i la pedra filosofal on surt el cèrber que a la pel·ícula és anomenat "Fluffy". Encara que el vídeo és en anglès, només és perquè veieu que surt en aquesta pel·lícula (tot i que tots l'haureu vist) i que aquest gos forma part de la mitologia grega.



També us deixo un altre vídeo del videojoc de Kingdom Hearts 2 en el que Sora , Auron i Heràcles lluiten contra Hades i el Cèrber.






Ester Martín

1r Batx


Comentaris

Unknown ha dit…
És realment molt ben feta aquesta bèstia, el cèrber, té unes prporcions perfectes de cos i ... és formidable, aniria bé a qualsevol veïna poruga d'aquelles que volen protegir casa seva amb un bon gossot! No m'estranya que l'hagin utilitzat a les pel·lícules i fins i tot als videojocs: és un ésser fàntàstic formidable, capaç que fascinar a qualsevol nen, qualsevol persona aficionada a aquests temes o algú amb vocació a aquest aspecte, tant jocosament com literàriament.
Sergio ha dit…
Bóna feina Ester!
Aquesta part de la mitologia grega en la que s'explica com és auqest gos i la seva tasca m'agrada molt, i és una de les coses que mes m'agrada de la mitologia.

Ben fet!
Anahi ha dit…
Ester, per fi han publicat la teva entrada, eh?? Ja tenia ganes de llegir-la.
Está molt ben feta, m'ha agradat molt com l'expliques i aquest gos gegant fa fins hi tot por, eh? Estic segura que si el tinguès a la habitació els lladres no... tonteries, si el tinguès a la habitación em destrossaria la casa, el gossot!!
Bona feina, Ester!
abigail ha dit…
Bona entrada Ester!
Em sembla que aquesta és l'unica pel·lícula que he vist de Harry Potter.. i sembla real aquest animal. Això que has dit de les portes de l'infern em recorda a un mite, de Eurídice, que tracta:
Euridíce mort mossegada per una serp, i Orfeu no pot viure sense ella, amb la qual cosa va a buscarla a l'infern, ja que toca una lira, de manera que estremidora als déus amb la qual cosa li deixen baixar, però amb la condició de que quan vagi camí cap el món dels vius amb ella, ell no miri enrrera, perquè si no la perdria per sempre. ell ho va aceptar, però com que no és fiava, va mirar enrrera i no va tornar a veure mai més a la seva estimada, i torna ple de dolor al món dels vius.
Andrea Padilla ha dit…
No haguès imaginat que el gos qua apreixia a la pel·lícula tinguès referències clàssiques. Moltes gràcies per la informació :)
Àngel Enrich ha dit…
Ja el coneixía jo al gos de tres caps, però no sabía que es digués cèrber.

PD: Us heu fixat en com n'eren de petit els personatjes de Harry potter a la segona pel·licula?

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)