RESTES ROMANES A MENORCA

El dia 24 de setembre del 2010 es van trobar unes restes romanes a la plaça Príncep i a la plaça Espanya de Maó, Menorca. Entre aquelles dues places s'havia aplicat les obres de la llei del projecte de Barris i es va accelerar a causa de la descoberta de noves restes romanes.

La segona fase de les obres estava prevista pel novembre, es va avançar, i així poder treure tot l'asfalt de la plaça Príncep i, coordinats amb els arqueòlegs del consell insular, poden començar a estudiar com eren els romans
d'aquella part de l'illa. En principi les obres es feien en dues fases, per no molestar tant la gent, i les obres de les dues places es farien cap al final, però ara s'han hagut d'accelerar.

Plaça Príncep

Gràcies a la descoberta d'aquestes restes s'ha descobert que era cert que les restes formaven part de la necròpolis romana. A les obres públiques de la pPaça Príncep s'han trobat restes de l'antic cementiri romà que hi havia a la zona.

Entre aquestes restes s'han trobat
dues tombes d'incineració, datades entre els segles I i II dC, durant l'època imperial. A les tombes s'han trobat restes de ceràmica en bon estat de conservació, que devien acompanyar les restes incinerades del cos. De restes òssies no se n'han descobert. Més tard se'n van descobrir 3 més de tombes, que ja fan un total de 5 tombes descobertes a Maó.

Tombes romanes

Mireia Cutura
1r Batx

Comentaris

Anònim ha dit…
semble increible que fins i tot a Menorca s'hi decobcreixin tombes i a més a més amb cerèmica i ben conservada !
abigail ha dit…
Que bé,cada cop trobem més restes sobre els romans.
I el més sorprenent és que estan ben conservades.
Albert ha dit…
Sembla increible que ultimament s'estiguin trobant tantes restes romanes tant aprop nostre i com ja ha dit l'Abigail, que és conservin tant bé malgrat el temps que porten sota terra!
Anahi ha dit…
Vaja, mai m'havia imaginat que els romans tambè estaben a Menorca!!! Bé, sí que sé que hi eren, però no m'ho havia plantejat mai, que podrien trobar allà alguna troballa.
La meva àvia viu a prop de Maó, ja aniré a casa seva i aprofitaré per veure les tombes xD
Bona entrada!!!
Aina ha dit…
No en tenia ni idea que a Menorca també hi haguessin runes romanes. Crec que deu ser interessant de veure, m'entres estas pasejant pels carrers.
Ester ha dit…
Carai, cada dia es troben més restes romanes! sembla increible... aveure si se'n troben més!

Bona feina Mireia!

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE