15 de novembre del 2010

PALESTRA, A EMPÚRIES

El següent jaciment romà que us presento es troba a Empúries, Emporiae.

Es tracta de les restes d'una palestra datada del segle I aC, aquest espai està destinat al esport i exerici físic. Els romans anaven allà per aixecar pesos, exericis de salt i diferents exercicis físics.

Tipus de Jaciment: Palestra

Ubicació: Empúries

Data: segle I aC

Descripció: espai destinat al 'esport, aquí els romans anaven a practicar exercici, tenia funció de gimnàs.



Ara bé, què penseu sobre la funció de la palestra en una ciutat com Empúries? L'esport era molt important en la vida quotidiana d'un romà... creieu que avui dia l'esport té la mateixa importància en la nostra vida quotidiana com ho tenia en la vida dels romans?

Jonatan Martínez

2n Batx

6 comentaris:

Albert ha dit...

Respecte a la pregunta que ens planteja el Jonatan jo penso que avui en dia el tema de l'esport és depen de cadascú, a un li pot agradar menys, a un altre més, un pot cuidar més el seu físic i algú altre no tant.
Jo crec que fer esport algun dia a la setmana no va gens malament!

bona feina Jonatan!

abigail ha dit...

Jo crec que ara en dia l'esport no és pren amb tanta importancia com en l'època dels romans. soposo que és perque hi ha a gent que no li agrada, perque no té temps. però per una altre part estan als que si li agraden i s'ho prenen seriosament.
Per això crec que depent de cada persona.

Ivan ha dit...

Com l'Abigail i l'Albert, estic d'acord en que l'esport avui en dia no és tant important i es més una cosa secundaria per a moltes persones.

I la funció que fa la palestra sería com de gimnàs.

Ave!

Mireia Cutura ha dit...

Com han dit l'Albert, l'Ivan i l'Abigail, crec que l'esport és una cosa que amb el pas del temps ha anat perdent "seguidors" i que a l'època dels romans era més important. Acualment és un tema més personal i molt relacionat amb la feina i el temps lluire de cada persona.

Mireia Linares ha dit...

Mare meva, quines coses! Felicitats per l'entrada, està molt bé!

Roger Solé ha dit...

que interessant aixó del jaciment es una informació molt bona felicitats!

Roger Solé

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts