11 de novembre del 2010

LA POLÍTICA, UNA GRAN COMÈDIA

Fa uns dies vaig anar amb els meus pares a veure una obra de teatre. Es deia La política, una gran comèdia d'Aristòfanes. Va ser una obra que em va agradar molt i a continuació us explicaré l'argument.

En una illa grega, les dones han decidit apoderar-se del govern per poder venjar-se del mal que els fan els homes. El dia en que es reuneix el senat elles es presenten vestides d'homes i exposen la seva idea que les dones s'apoderin del govern per sortir de la crisi que té l'illa. Com faltaven homes en el senat, ja que les dones els havien fet algunes malifetes perquè no es presentessin, guanyen i passen a governar a l'illa.


Venus i Mart de Boticcelli

Quan els homes se n'assabenten no els agrada gens la idea, però en sentir totes les noves normes pensen que no està tant malament, excepte d'una de les normes que era que els homes abans de fer l'amor amb les noies joves ho hauran de fer amb les més velles de l'illa i després podran fer-ho amb les joves.

Els homes s'enfaden moltíssim però ho accepten, ja que cada dia a la nit es faran banquets i grans festes.


Fotografia feta pel Nou nou de l'obra de teatre

Aquesta obra està basada en els textos del mateix autor Lisístrata i Les assembleistes.

No creieu que la situació de crisis de l'obra s'assembla molt a la que estem vivint?

Creieu que haurien de donar el poder a les dones per poder sortir de la crisis que estem vivint actualment?


Avui comença la companya electoral per les properes eleccions al govern de Catalunya. Com viviu aquestes campanyes, creieu en les promeses dels polítics, o us sembla que fan comèdia?

Aina Gràcia
1r Batx

4 comentaris:

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies per l'entrada Aina. Considero que les dones segurament pendrien millors decisions si estiguessim al poder que els homes, però per desgràcia, la majoria dels caps dels partits polítics són homes, així que les dones hauríem de seguir lluitant per adquirir més veu. Crec que si les dones estiguessin actualment al poder la crisi no seria igual, potser trobarien una iniciativa per incentivar els sectors més perjudicats.

Laura ha dit...

"La política, una gran comèdia", és una obra que sembla molt interessant, perquè ens explica el tema de la crisi, i actualment n'estem patint una. A més donen més poder a les dones, cosa que per sort, des de fa bastant temps ha anat millorant i ens ha donat una oportunitat a les dones de veu i vot en la política.
Es podria intentar, ja que mai s'ha provat. Hi tindriem un nou punt de vista diferent de la política.
Doncs amb uns pobles plens de cartells, més anuncis a la televisió i de tant alguna intervenció a la ràdio d'algun polític.
Els polítics exageren molt els pròposits que es fan per millorar l'estat, però a vegades sembla que facin comèdia, perquè moltes de les coses que prometen són molt difícils de complir, i d'altres que no ho són tant tampoc les fan.
Com a conclusió: la política és una comèdia!
Laura i Mireia 1r Batx.

abigail ha dit...

la veritat és que opino el mateix que l'andrea i la laura, ja que potser les dones pendrien i enfrontarien els problesmes, tot i així la dona encara no tenen la mateixa igualtat que la del home, encara que alguns pensen que si.

Nerea ha dit...

Doncs crec que t'ha agradat molt l'obra de teatre, l'argument a estat molt ben explicat i l'historia es molt interessant i divertida.
Sobre la pregunta que has formulat de les dones al govern jo crec que, el que passa es que ha de haver-hi algú que sàpiga com funciona tot a la política que no estafi com els d'ara.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts