27 de novembre del 2010

ELS ROMANS VISITEN SANTIAGO DE COMPOSTELA

El dia 24 d'octubre Santiago de Compostela va rebre una visita molt inesperada que es va concentrar en el casc vell de la ciutat, "La Plaça d'Obradoiro". Va aparèixer una legió romana que es va passejar per la plaça commemorant els nostres avantapassats romans, que anaven vestits amb els seus uniformes corresponents, portaven de complements escuts, cascos i espases.



Els Romans passegen per la "Plaça d'Obradoiro"


La Cohors III Lucensium es va dirigir cap a la "Ciutat dels Peregrins" (Santiago de Compostela) per peregrinar l'últim tram del camí i guanyar el Jubileo, que es guanya visitant la tomba de l'Apòstol en els anomenats Anys Sants ,és a dir , aquells que coincideixen que el 25 de juliol serà un diumenge.

L'any 2010 precisament és un any Jubilar i per això es commemmora el Xacobeo 2010 .



Logo "Xacobeo 2010"


A continuació us deixo amb un video del Xacobeo Galicia 2010:



Aquesta agrupació anomenada "Cohors III Lucensium" que rep el nom d'una antiga unitat d'infanteria de l'Imperi Romà van recórrer en formació com els antics romans des del barri de la ciutat, anomenat San Lázaro fins a la mateixa "Plaça del Obradoiro" .

Aquesta agrupació té un únic objectiu que és recuperar la tradició històrica a través d'activitats com la famosa festa Arde Lucus que pretén ambientar la ciutat gallega en època romana.

A continuació us deixo amb un vídeos on podem veure l'agrupació "Cohors III Lucensium" en la famosa festa romana "Arde Lucus" a Galícia:





Judith Vázquez
1r Batx

9 comentaris:

Ester ha dit...

Jo vaig anar al xacobeo 2010 al camino de santiago, però ens vam quedar a Pontferrada, es veu que força gent comença a partir dallà més o menys per poder arrivar a Santiago de Compostela, que més o menys son uns 200 kilometres...
Doncs jo no sabia que aquest romans havien visitat Santiago de Compostela... Gràcies per la informació Judith!

Unknown ha dit...

Molt curiós! El meu pare el va realitzar fa poc i va arribar fins a Santiago, pero ho va fer per etapes, no tot. La veritat es que aquesta "campanya" es molt curiosa.

fran ha dit...

ha de ser bastant divertit i entretingut fer això. El meu tiet ho volia fer pero al final no va poder.

Mireia Cutura ha dit...

Trobo que tota mena de campanyes per recuperar les tardicions i festes dels nostres avantpassats, està molt bé, i que això del Xacobeo és una molt bona idea!

Anna Solà ha dit...

Penso que és una manera molt bona de recordar el nostre passat! Montse, podriem anar al camino de Santiago a veure-ho...

Unknown ha dit...

Hahaha! Quina gràcia que em faria trobar-me'ls pel carrer! És una sort que es recuperin aquestes tradicions!

abigail ha dit...

bona entrada Judith!
sembla molt interessant, m'agradaria veure en persona a aquest romans, seria divertit veure en persona aquesta vestimenta :)

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies Judith :)
Sempre m'ha semblat molt curiós com organitzen el Xacobeo, perquè depent dels anys, i no té una regularitat.Em sembla molt bé que aprofitin per introduir i commemorar èpoques clàssiques :)

Àngel Enrich ha dit...

Deu ser curiós anar allà a fer turisme i trobarse a tota un alegió romana voltant per la plaça d'Obradoiro

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts