ORÍGENS DEL CRISTIANISME A ROMA

La religió de Roma va ser la politeista fins que el 27 de febrer del 380, el cristianisme es converteix en la religió oficial de l'imperi Romà. Fins el concili de Nicea, del 325, tot aquell que seguia la fe cristiana era  perseguit i les esglésies eren cremades. Sobretot durant el regnat de Dioclecià va ser quan va haver-hi més persecucions ja que volia que es tornessin als cultes pagans i que fossin la religió de l'imperi cosa que va fracassar quan Constantí el va succeir. 
L'emperador Neró va ser possiblement el que més va perseguir els cristians ja que no adoraven els déus ni creien que la figura del Cèsar hagués de ser divinitzada. 

El concili de Nicea: 
El 19 de juny de 325, Constantí va reunir uns 300 representants eclesiàstic, no per fer del cristianisme la religió oficial, sinó per trobar la pau religiosa per estabilitzar l'imperi. Es considera el primer concili ecumènic cristià ja que els bizantins ja en realitzaven. Després de molt debatre, Constantí va decidir arribar a l'acord que Jesús i Déu representaven un mateix "ésser". D'aquesta manera van arribar a l'acord que no es perseguirien més els cristians. 
El 27 de febrer del 380, Teodosi I el gran, l'emperador romà d'Orient, va firmar un acord juntament amb l'emperador d'Occident, Valentinià, que considerava el cristianisme com a religió oficial de l'imperi i es castigava a aquells qui seguien rituals pagans. Aquest acord es va anomenar cunctos populos. 



Fresc del s.XVI, El concili de Nicea

El fet que el cristianisme passés a ser la religió oficial, va fer que les altres religions fossin perseguides. Per exemple, l'Oracle de Delfos va ser destruït igual que altres temples i llocs de culte. No obstant, el Concili de Nicea va servir per unir les arrels judeocristianes amb les grecoromanes i aquest fet a continuat fins a l'actualitat. 

Com ja sabem, a prop de Roma hi ha la Ciutat del Vaticà que és on hi ha tots els càrrecs eclesiàstics més importants, entre ells el Papa. Això ens demostra la influència que va tenir el cristianisme en la societat ja que des del 380 fins a l'actualitat s'ha conservat i de moment, encara es conserva la mateixa religió. 


mapa del Vaticà


Silvia Kanuteh Rubio
1r batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)