21 de març del 2016

EL LABERINT DE CRETA

Teseu i el Minotaure
El minotaure, en la mitologia grega, era un monstre que tenia el cos mig humà i el que és el cap, de toro. 


En aquest mite, en Minos, el que va fer, era demanar el rei del mar, Posidó, que li dones un brau. Aquell, el va fer sortir d’aigües de la mar. Aquest brau es coneix amb el nom de brau de Creta. Els pensaments que tenia en Minos, era sacrificar-lo per els deus. Però com que es va quedar meravellat amb la bèstia, va decidir sacrificar un altra. 



Després que el rei de Creta consultes a un oracle, va fer construir un laberint per a l’inventor Dèdal, per després tancar el monstre a dins.

Amb els anys, el rei d’Atenes Egeu, va començar sospitar del fill de Minos, l’Androgeu, pensava que aquell plantejava una rebel·lió contra ell. Quan Androgeu estava amb els jocs a Atenes, el rei va aprofitar per ordenar a matar-lo. 

Quan el pare d'Androgeu se n’assabenta de que el seu fill fos matat, viatja a Atenes, per trobar el culpable. Però aquesta recerca no li va servir de res, perquè no va trobar cap culpable, i per això va decidir venjar-se.

Aprofitant que tenia un Minotaure tancar en el laberint, va enviar un càstig a Atenes. Aquest càstig consistia que cada nou anys, els habitants d’Atenea, per força, havien d’enviat set nois i set noies a Creta, els quals serien menjats pel Minotaure. 

Amb el temps, els atenencs s’havien cansat de sacrificar els seus habitants, i van decidir formar un grup per matar aquest terrible monstre. També el Teseu, que era el fill de Posidó, va decidir unir-se. 

Quan estaven a Creta, Teseu va conèixer la filla de Minos, Ariadna. La qual es va enamorar-se d’ell.
Ariadna i Teseu de Jean-Baptiste Regnault
Com que no volia que el seu estimat es morís, va decidir ajudar-lo. Perquè no es perdés en el laberint, li va donar un cabdell de fil. 
Teseu a dintre del laberint.
Un cop Teseu troba el Minotaure, lluiten. Tot i que el monstre fos més fort que el Teseu, va guanyar el fill de Posidó.


Mariia Myhal 
1r Batx

1 comentari:

Miquel ha dit...

Els romans volien donar a entendre que un semidéu podia ser més que una bèstia nascuda per lluitar com el minotaure. Aquest, però, també té una història pròpia.
Quan Zeus es va enamorar d'Europa, es va convertir en un toro manso per a conquistar-la. Europa va pujar al seu llom, i Zeus la va portar a les costes de creta, ón van fer l'amor. D'aquella unió en van néixer tres fills, Minos, Sarpedo i Radamantis.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts