NIMFES

Són divinitats de la natura de la mitologia grega i romana que són considerades com a genis femenins de les fonts, dels rius i dels llacs, dels boscos i de les muntanyes. 
Són molt belles i han estat les protectores de totes les arts des de sempre. Són amants de la música, totes tenien alguna relació amb algun instrument, tocant-los o bé entonant alguna melodia. 
Les nimfes han estat presents en gairabé tots els relats heroics i romàntics de la Grècia Antiga. 
Un exemple d'una pintura d'una nimfa
La nimfa Marica, de
Henryc Siemiradki
Provenen de matrimonis entre déus majors semidéus, i en molts pocs casos, amb humans. Rebien els seus noms especials segons la seva funció que atibuïen en el mitjà que residien, per exemple: les Melíades, nimfes dels freixes; les Náyades, nimfes de les fonts i dels rius; les Nereidas, nimfes de l'oceà; les Oréades, nimfes dels pujols i muntanyes; les Dríades, nimfes dels arbres, etc.

Hi ha diferents classes de nimfes, les que són considerades divinitats menors és a dir aquelles amb les quals es venerava la natura i les que generalment agafaven el nom que representaven.

Les primeres es dividien en:
  1. Nimfes de l'aigua (oceà, rius, fonts, principalment).
  2. Nimfes de les muntanyes i coves.
  3. Nimfes de boscos i gorgs.
  4. Nimfes dels arbres.
Un vídeo en el qual ens mostra la història de les nimfes 

Natàlia Bansell Hornowska
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
No coneixia la dada de que les nimfes comptaven amb diferents tipus i classes. Pensava que només eren d'aigua!
Unknown ha dit…
M’ha agradat molt aquesta entrada ,jo sempre he pensat que les nimfes eren solament de aigua
Anònim ha dit…
M'ha agradat molt, la teva entrada! Deixam afegir que també hi ha unes ninfes que pertanyen a l'inframón. Aquestes s'anomenen Lampades y eren companyes d'Hècate, deesa de la bruixeria.
Les Lampades van ser un regal de Zeus per l'Hècate gràcies a la lleialtat que va proferir-li durant la Titanomachy, una guerra que va haver entre Titans i Olimps.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)