ELS AQÜEDUCTES ROMANS

Per als romans era molt important tenir aigua a les ciutats, ja que la feien servir per a les termes, els jardins, etc. I només alguns habitants, els més rics, podien gaudir d'aigua corrent a les seves domus.
Això va fer que es dissenyessin i construïssin grans obres d'enginyeria per poder portar l'aigua dels rius a les ciutats, ja que els sistemes tradicionals, pous, cisternes i fonts, no els podien garantir prou aigua.

Comparació entre un aqüeducte romà i un modern

Una d'aquestes obres eren els aqüeductes. Aquestes construiccions eren canalitzacions amb una pendent suau, per tal que l'aigua, que venia de lluny, podés arribar a les ciutats, tota sola. Així doncs els aqüeductes permetien evitar els desnivells naturals del terreny, mitjançant, túnels i perforacions, o bé construccions aguantades per arcs, que permetien fer circular l'aigua a més altura.
Quan l'aigua arribava a la ciutat passava per una torre d'aigua, que s'anomenava castellum aquae. Des d'allà es distribuia l'aigua pels diferents punts de la ciutat.
Alguns dels aqüeductes més importants són: l'aqüeducte de les Ferreres, també conegut com El Pont del Diable, a Tarragona. També és molt conegut l'aqüeducte de Segovia. Per últim, l'aqüeducte de Los Milagros, a Mèrida, entre d'altres.

Aqüeducte de Segòvia

Aqüeducte de les Ferreres


Estel Iborra
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
Estel!

La teva entrada m'ha agradat molt! L'estiu passat vaig estar a Tarragona, i vaig visitar tots el llocs romans, i la veritat que l'aqüeducte és de les coses que hem van agradar més.
Unknown ha dit…
Impressionant aquests aqüeductes, he tingut l'oportunitat de ser a Segòvia i la veritat que em va encantar poder ser allà i per això m'ha impressionat veure'l aquí a la teva entrada.
Quina passada! Impressionant la manera de pensar que tenien segons l'època que estaven, no n'he pogut veure cap a la realitat, tot i que m'agradaria i aprendre alguna cosa més sobre ells i la seva manera de pensar i construir coses per la vida quotidiana com aquests aqüeductes.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)