TAURE

Taure és la segona constel·lació zodiacal, limita el nord amb Perseu i l'Auriga, a l’est amb Àries i al sud amb Eridà i Orió i a l’oest amb Bessons. Es pot veure a l’hemisferi nord durant les nits més fredes d’hivern i a l’hemisferi sud a les nits més càlides d’estiu. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és anomenada Alfa Tauri o Aldebaran. El seu nom prové del llatí Taurus i en català significa toro, brau.



El mite de Taure, en la mitologia grega explica que es tracta d’una de les moltes aventures que Zeus va tenir a la Terra.
Zeus, el pare dels déus, tot i que estava casat amb Hera (deessa del matrimoni), acostumava a baixar a la Terra per escollir i estimar alguna nimfa. Una de les més conegudes va ser Europa.

Quan la va veure per primer cop, ella jugava a la platja de Sidó (on regnava el seu pare) amb les seves companyes, va quedar meravellat amb la seva bellesa, per poder apropar-se a Europa es va transformar en un toro blanc i amb banyes similars a la lluna creixent, es va asseure als seus peus i al principi ella es va espantar però mica en mica el va començar a acariciar i va acabar seient a la seva gropa. De cop el toro s’aixecà i es llançà al mar on finalment arribaren a la illa de Creta. Un cop allà es van situar al costat d’una font, sota uns plataners i consumiren el seu amor, en honor a aquest fet van fer que els plataners no perdessin mai les fulles. D’aquesta consumició van néixer els 3 fills: Minos, Sarpedó i Radamantis. Quan Zeus al morir va fer que Europa rebés honors divins i la forma de toro que ell havia adoptat es va convertir en una constel·lació


Aquest mite ens explica la formació i els orígens de la constel·lació de Taure.

Ariadna Rodrigo
1r batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Molt interessant el mite de Taure, de com es va convertir en un toro blanc per aconseguir a Europa.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES