18 de juny del 2015

MARE NOSTRUM

Territori romà del mar mediterrani

Actualment, el mar 
mediterrani, és un dels mars més contaminats del món. Un estudi demostra que la contaminació prové de l'època dels Grecs i Romans. 

Aquests el contaminaven a causa de les activitats metal·lúrgiques i de la mineria.





Laia Costa
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Caram, no sabia el perquè del nom de Mare Nostrum. Una entrada molt original!!

Alba Le Riera ha dit...

Molt curiós que anomenessin el mar Mediterrani "Mare Nostrum" pel simple fet de que tinguessin diversos territoris escampats pel voltant del mar. M'agradaria afegir que el nom actual que té també ve del llatí. "Mar Medi Terraneum", que significa "mar al mig de la terra". "Mare Nostrum" va ser el pseudinim que li va posar l'Imperi Romà.

Karina Szabo ha dit...

Ja que el mar Mediterrani els va ajudar a conquerir molts territoris, el podrien haver cuidat més i no contaminar-lo. El mar mediterrani sempre ha set una molt bona via de comunicació entre els països que l'envolten, i a hores d'ara ho continua sent. No només els romans el feien servir per conquerir, sinó que totes les diferents generacions l'utilitzaven, tant per la guerra, com pel comerç i avui en dia també pel turisme. Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts