L'ANTIGA CAESAR AUGUSTA

Estatua del emperador Augusto. Zaragoza
Estàtua de l'emperador August
Coneguda ara amb el nom de Saragossa és una de les moltes ciutats romanes que hi havia a Hispania. L'emperador August va fundar aquesta ciutat com a colònia després de guanyar una guerra, ja que va reorganitzar totes les províncies de la península. Va ser col·locada al costat d'una ciutat ibèrica anomenada Salduie a l'any 14 a.C. Aquesta nova colònia primerament, va rebre el nom de ''Colònia Caesar Augusta''.

Acualment la Saragossa que coneixem, segueix conservant moltes de les caraterístiques de la Roma Antiga. Es mantenen el foro, el port fluvial, el teatre, les termes i les muralles

- La muralla que es conserva a Saragossa, són els límits de la ciutat. Les parets que rodejaven la ciutat medíen 3 quilòmetres, tot i que actualment solament se'n conserven 80 metres. Tenia aproximadament 120 torres petites, i també contaven amb quatre portes ubicades als eixos. 


Teatre romà de Caesar Augusta
- El teatre de Caesar Augusta és un dels teatres més grans conservats de la Hispania romana. Té una capacitat per uns sis mil espectadors. Va tenir funció fins al segle III, quan els seus materials, es van fer servir per construir la muralla. 

- Les termes pels romans, eren molt importants ja que ciudaven molt la seva higiene i la salut. Curiosament, a Caesar Augusta s'han conservat unes letrines romanes del segle I a.C. i una piscina portificada. 

-El port fluvial, es troba a la riba del riu Ebre. Durant l'època romana aquesta zona estava en activitat comercial tot el dia, i anaven i venien les mercaderies com; el vi, el blat, les pells, les joies, i les ceràmiques. 

Planta de la ciutat de Caesar Augusta 
-El fòrum era el lloc on s'hi tractaven els temes importants de la ciutat com; l'economia, la política i la religió de l'època. I allà, s'ajuntaven la basílica, el temple i la cúria

La ciutat envoltada per les restes de la muralla


Aina Serra 
1r Batx 

Comentaris

Unknown ha dit…
Ja fa temps, vaig estar a Saragossa i la veritat és que la teva entrada és molt completa ja que explica tal qual és, m'ha agradat molt!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)