15 de gener del 2015

EL CÈRBER

EL GOS AMB TRES CAPS:
Cèrber, també anomenat Ca Cèrber era un gos de grans dimensions que es caracteritzava per tenir tres caps, una cua de serp i varies serps al seu llom. A més, tant el seu alè com la seva saliva eren verinoses. El gos era fill d'Equidna i de Tifó i tenia de germà a Ortro
Aquest monstre era del déu Hades i la seva feina era custodiar la porta dels inferns. Havia de evitar que els vius entressin al món dels morts i no permentre que els morts en sortissin.


Dibuix del Cèrber




Cerbero, de Wlliam Blake












HA ESTAT VENÇUT DUES VEGADES:
El Cèrber és una bèstia molt ferotge, però té dos punts dèbils: la mel i la música.
Aquest monstre ha estat vençut dos cops. La primera vegada va ser Orfeu que va adormir al gos amb la música d'una lira. La segona vegada va ser Hèrcules que amb la seva força descomunal  va aconseguir encadenar-lo aconseguint així un dels dotze treballs d'Hèrcules. 
Els pocs que han aconseguit veure Cèrber i han tornat ho han aconseguit només donant-li dolços de mel, ja que, sense mel ni música el Ca Cèrber atacarà.
Escultura del Cèrber

Heracles i Cèrber, mosaic romà
Dibuix del Cèrber




















EL CÈRBER A LA TELEVISIÓ:
El Cèrber ha aparegut diverses vegades a la televisió: En la pel·lícula "Harry Potter i la Pedra Filosofal" el gos de tres caps es diu Fluffy i custodia l'accés a la Pedra. Un altre és a l'anime japonès " One Piece" que surt el Cèrber en un capítol.
Cèrber del anime "One Piece"
Fluffy de la pel·lícula "Harry Potter i la Pedra Filosofal"

Abril Sala
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt interessant Abril! Ja n'havia sentit a parlar abans però no sabia que els seus punts dèbils eren la mel i la música...

Unknown ha dit...

Hola Abril, no sabia que el Cèrber, era qui cuidava la porta dels inferns, perquè no entressin els vius i també molt curiós sobre la seva debilitat per la mel i la música.

Núria González ha dit...

Molt interessant l'entrada! La veritat és que no sabia que un dels seus punts dèbils fos la mel. Per altra banda, però m'agradaria afegir que el Cèrber podia tenir més de tres caps i a més a més la seva mirada igual que Medusa podia convertir a qualsevol amb pedra.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts