4 de desembre del 2013

SAINT SEIYA

Saint Seiya (聖闘士星矢, Seinto Seiya), o Els Cavallers del Zodíac, és un manga i anime (sèrie d'animació) japonès de gènere shōnen ("per nois"). El seu autor original és Masami Kurumada. El manga es va publicar de 1986 a 1990 a la revista Weekly Shonen Jump, sent un dels puntals d'aquesta, i va ser recopilada en un total de 28 volums (246 capítols). L'animació, a càrrec de Toei Animation, es va emetre a Japó de 1986 a 1989, amb un total de 116 episodis.

Saint Seiya. Atena i els seus Sants.
"Quan la maldat apareix en el món, els guerrers de l'esperança apareixen, els Sants. Fa molt de temps, un grup de joves valents protegien a la deessa Atena. Es deien els Sants Guerrers d'Atena. Utilitzaven els seus cossos com a armes, els seus punys podien esgarrapar el cel, i els seus peus podien obrir esquerdes a la terra. I ara... els Sants han renascut en un grup de joves guerrers." (Capítol 1)



Quan els déus intenten castigar la raça humana i el mal amenaça el món, apareixen els Sants d'Atena per protegir-lo. Cada 200 anys, la deessa Atena es reencarna a la terra per liderar-los en les seves batalles. Seiya és un orfe que desitja ser un dels 88 Sants d'Atena. Quan ho aconsegueix, ell i els seus companys hauran d'acompanyar-la en les seves lluites.

A més d'Atena, a la sèrie apareixen com a principals Posidó i Hades, contra qui hi ha algunes de les batalles principals, i també molts de secundaris. A més de Déus grecs, també apareixen personatges d'altres mitologies. Per veure la llista completa, feu clic aquí.

Posidó
Hades
Saint Seiya no només agafa personatges de la mitologia grega, sinó també alguns escenaris. Per exemple, el temple d'Atena és molt semblant al Partenó. La imatge de sota representa el Santuari, el "centre d'operacions" d'Atena i els seus Sants.

Santuari
A partir de la sèrie original n'han derivat moltes sagues (Episodi G, The lost canvas, Next Dimension, Omega i Saintia Sho), pel·lícules i videojocs.

Saint Seiya the lost canvas
Si voleu informació abundant i completa sobre la sèrie, feu clic aquí o aquí.

Alba Masnou
1r batx

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo que és interessant veure com s'apliquen deus, escenaris, etc, de l'antiguitat per fer, en aquest cas, còmics actuals. Està bé ja que d'aquesta manera no es perden històries i llegendes amb tanta importància.

Alba Masnou ha dit...

El vídeo no funciona, aquí en penjo un altre:

https://www.youtube.com/watch?v=hPcsRdOnCFA

Ingrid Tornamira ha dit...

M'ha agradat molt auqesta entrada, Saint Seiya és un manga que m'agrada molt i no era conscient de totes les referències mitologiques que hi ha. La teva entrada m'ha ajudat a completar la meva, moltes gràcies! I molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts