MEDUSA


Medusa era filla de Forcis i Ceto, tenia dues germanes més (les gorgones), ella era diferent, era l'única mortal i la més bella. Les seves germanes, en canvi, eren simples monstres, amb mans metàl·liques i ullals afilats. Els seus ulls emitien una llum tant forta que qui les mirava directament es convertia en pedra.




La bonica cabellera de Medusa


La bellesa era tant gran que va arribar a enamorar a Posidó, i ell va decidir seduir-la (per alguns va ser considerada violació). La va seduir al temple d'Atenea i per això hi va haver una gran rivalitat entre Atena i Posidó. Ella es va enfadar moltíssim quan va descobrir que tot havia passat al seu temple i la seva reacció immediata va ser la de castigar Medusa i la va convertir en monstre, igual que les seves germanes.

Com que no hi estava conforme, Afrodita, que tenia enveja de la preciosa cabellera de Medusa, va fer que en comptes de cabells tingués serps, així va ser desterrada a viure a les terres hiperbòries.


Medusa, Rubens

De Posidó i Medusa va sortir un embaràs que va incrementar l'odi d'Atena, que va ordenar a Perseu que matés Medusa. Ell va haver d'utilitzar unes sandàlies alades que li havia donat Hermes. Quan Medusa dormia li va tallar el cap en un sol acte.

Estàtua de Perseu. Benvenuto Cellini 

Pel tall que li havia fet van sortir els seus fills: Pegàs i el gegant Criasor. El cap de Medusa va ser per a Atena que el va utilitzar d'escut en totes les seves batalles.

Escut d'Atena


Meritxell Redondo
4t ESO

Comentaris

Laia Fernández ha dit…
És realment una història interessant. El que m'ha fet bastant fàstic (suposo que la lleganda també tracta una mica d'això) és el tema de les serps que li surten al cap de Medusa. bona entrada!
Mireia Pujol ha dit…
Només volia afegir que medussa també ha sortit representada a molts dibuixos animats, com per exemple aquets:http://www.youtube.com/watch?v=IMev-PI-jqk , per que mireu els que tingueu temps d'entretenir-vos, gràcies.
Matthias Gallardo ha dit…
aixo es molt interesant ,aixi que he buscat mes informhttp://www.greekmythology.com/Myths/Creatures/Medusa/medusa.htmlacio en aquesta web:
Glòria Gendre ha dit…
M'ha agradat molt aquesta entrada i he trobat aquesta informació:

Atenea va fer servir el cap de Medusa per a fer-la servir en totes les seves batalles com a escut de protecció, com també va fer Perseu per a matar a Polidectes.

I també he trobat que al decapitar a Medusa els Déus reconeixen aquella sang, ja que la seva vena esquerra era un verí mortal i la vena dreta podia ressuscitar a altre gent.
Joan Giralt ha dit…
Interessant. S'ha de tenir imaginació per convertir els cabells en serps. Bona entrada!
Enric Farrés ha dit…
De medusa en tenim constància de que era un ésser capaç de petrificar aquell qui el mires als ulls, dons bé aquesta figura tan poderosa a servit per fer algunes pel·lícules o escenes com aquesta d'aqui:

http://www.youtube.com/watch?v=IMev-PI-jqk
Clàudia Martínez ha dit…
Jo sempre havia pensat que Medusa havia estat des de petita una nena no gaire agraciada, però veig que estava equivocada i que Afrodita era una envejosa! Era la deesa de la bellesa,segur que tothom l'adorava, no calia fer això, podria haver deixat a Medusa, la seva bellesa i a Posidó tranquils!
Bona entrada!:D
Laura Salcedo ha dit…
Jo no entenc per que Afrodita la deesa de la bellesa tenia envidia de Medusa. Va fer servir el cap de la Medusa per petrificar el seus oponents.
Nerea ha dit…
L'altre dia a l'optativa vam veure la pel·lícula de Percy Jackson i el lladre del raig, es una pel·lícula que es veu molt ben representada tots els éssers mitològics com medusa i ara he entès millor la història de ella, us recomano aquesta pel·lícula.
Molt bona entrada
Júlia Gasull ha dit…
Està molt bé l'entrada, però hi ha una cosa que no entenc. Quan Perceo va tallar el cap de meduas i en va sortir Pegàs, Amfisbena i Crisaor, d'on van sortir? És a dir, eren els fills de Poseidón, de quan va deixar embarassada a Medusa?

Merci :)

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)