16 de juny del 2011

TIFÓ

Quan parlem d'un tifó, ens podem referir als hurcans.

Al futbol, quan parlem d'un tifó, ens referim al mosaic que es forma a les grades de l'estadi per donar suport a un equip. Això d'aquí sota, per exemple, és un tifó d'aquests:


Doncs, com comprendreu, no és el mateix a la mitologia (més que res, perquè no em veig a Apol·lo animant a Troia amb un d'aquests). A la mitologia, Tifó era un monstre gegant com una muntanya. Al lloc on hauria de tenir-hi dits, i tenia caps de drac, de cintura cap abaix estava format per serps. Tenia ales que podien provocar tifons) i dels seus ulls en sortia lava o foc.



La intenció d'aquest monstre era dominar el mòn, així que el que va fer, va ser atacar l'Olimp dels déus. En veure com s'acostava, tots els déus van tocar el dos i es van refugiar a Egipte, on es van tranformar en animals per passar desapercebuts. Els únics que es van sentir amb ganes de plantar cara al perill van ser Zeus i Hera.




Zeus va ser el que li va plantar cara. Els dos van lluitar heròicament. Finalment, després d'una llarga lluita, Tifó va arrancar-li els tendons a Zeus i semblava que havia estat derrotat. Hermes va recuperar aquests tendons i els va tornar al déu, que amb forces renovades, va tornar a lluitar contra el seu enemic.


Quan per fi el va poder vèncer, es va encarregar d'enterrar-lo sota d'una muntanya, l'Etna, que com sabem, és un volcà de Sicília de més de 3.322 metres.



Havíeu sentit alguna vegada aquest mite? Vosaltres, en el lloc de tifó, també hauríeu atacat l'Olimp?


Anahí Domínguez
1r batx

1 comentari:

S van Roessel ha dit...

Es diu que la parella de Tifó era la serp Equidna i que van tenir els gossos Cèrber i Ortre, el monstre Hidra de Lerna, la Quimera, l'Esfinx, el lleó de Nemea i la truja Fea. Tots ells molt diferents... Molt interessant la història !

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts