GOLFUS DE ROMA

Golfus de Roma és una versió cinematogràfica d'un musical que es va fer al 1966. Està basat en una de les obres de Plaute, Pseudolus. És una comèdia per a tota la família i que, personalment, a mi em va agradar molt. A continuació us en faré un resum.


Hero, fill d'un acaudalat ancià, està enamorat d'una de les dones que està en possessió del seu veí, el proxeneta Lycus. Es tracta de la verge Philia que està destinada al soldat Miles . El jove enamorat promet la llibertat al seu esclau Pseudolus si l'ajuda a alliberar-la. Pseudolus, d'infinta astúcia i recursos, aconsegueix convèncer a tots que la noia té la peste, cosa que fa que  l'alliberin.


Però Miles Gloriosus arriba reclamant la jove. Aterroritzats, Lycus i Pseudolus s'alien per distreure'l al principi i després per convèncer-lo de la veracitat de la malaltia de la noia. Un altre esclau, Hysterium, fingeix ser el cadàver de la jove.


Descobert l'engany i mentre el soldat pensa la seva venjança, apareix l'ancià Erronius que porta anys buscant els seus fills. En veure que Philia i Miles Gloriosus porten uns anells que ell els havia donat quan eren nens, els reconeix com a hereus seus. Ara la nova posició social de Philia permet el matrimoni entre els dos joves.

Aquí us deixo el trailer de la pel·lícula:Aina Gràcia
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE