16 de maig de 2011

CLÀSSICS A NOVA YORK

A la ciutat de Nova York hi ha una important infraestructura del transport, la important estació de tren Grand Central Terminal, que surt de l'illa de Manhattan i es comunica amb la resta d'estat dels EUA, tant amb trens de passatgers com de mercaderies.Quan van construir aquesta estació a dalt de tot i van col·locar tres escultures: una de Hèrcules, una altre de Minerva, i l'última una estàtua d'Hermes.
L'estàtua de Hermes és perquè era el missatger dels Déus, la d'Hèrcules per la força i la importància d'aquests trens.Però... i Minerva? Per què creieu que hi és?


Nil Datsira
2n Batx

9 comentaris:

Brian Vásquez ha dit...

es molt interessant! aixo de posar les estatues pel que simbolitzen es molt xulo.

Unknown ha dit...

Molt interessant que hi hagi classics a la ciutat de Nova York, lluny d'europa i tan capitalista..

Janet Galvez ha dit...

No sabia que hi hagués les escultures aquestes a Nova York.Está molt bé!

abigail ha dit...

Nil!
Bona entrada! no en sabia pas sobre això, però segur que deu estar be aquestes escultures de les que ens parles :)

Mireia Cutura ha dit...

Trobo que és estrany que en una estaciói de trens hi posin aquests tipos d'escultures. No sé perquè deuen haver posat a Minerva allà.

Aina ha dit...

No en tenia ni idea que els estadounidencs els importés la cultura clàssica. Minerva era la deessa de la ciencia i la sabiduria, però no hi trobo cap relació amb els altres.

Adrià ha dit...

És impressionant com els americans s'esforçen en copiar a altres cultures de l'antiguitat, ja que praticament ells no tenen història.
Aquesta estació i molts altres monuments estan inspirats en diverses cultures europees, com la grega.

Bona entrada!

Anahi ha dit...

Suposo que és perquè Minerva era la deessa de les ciències i de la saviesa així que potser volien dir que... Bé, no ho sé =(
Una entrada molt interessant!!

Alba Le Riera ha dit...

Els personatges mitològics són presents a diferents edificis ja que antigament la creença de que eren reals i tenien poders que podien ajudar als humans estava molt estesa.
Aquesta pot ser una causa la qual posessin aquests déus concrets a la façana, a causa de les qualitats que posseïen perquè siguessin capaços d'aportar el millor per aquesta estació de trens.
Bona feina!

AUSA ROMANA

Ausa és l'antic nom de la ciutat de Vic, aquest nom li va posar Ptolomeu i així ho esmenta en la seva Geographia del segle II d.C, junt...