14 de febrer del 2011

ELS SIMPSON I L'ODISSEA

L'altre dia, estava mirant la televisió i vaig veure una cosa que em va tornar a recordar el món clàssic...

Els Simpson, una altra vegada classicats! Van fer una paròdia amb Homer com l'Ulisses de l'Odissea, la Marge com a Penèlope i Bart com a Telèmac! El capítol es diu Historias del Dominio Público i pertany a la tretzena temporada dels Simpson. Està fet en tres capítols separats, tots molt interessants!




El primer capítol de la història comença quan Homer explica aquesta història als seus fills Bart i Lisa. Ulisses porta un caball de fusta al rei de Troia, que és Ned Flanders.

Homer (fent d'Ulisses), Lenni, Karl, el professor Frink i Apu vencen als troians i guanyen la guerra. Ulisses es nega a sacrificar una ovella cap als déus (que són l'alcalde Quimby, Barney i el capità McAllister) i s'enfaden amb ells. Posidó ( el capità McAllister) s'enfada, i condueix el vaixell d'Ulisses cap a les Sirenes (que són Patty i Selma) , i visiten Circe, que els transforma en porquets i Homer se'ls menja. Circe li ordena que travessi l'Hades per anar a trobar a la seva dona. Quan arriba allà mata als pretendents de Marge ( Disco Stu i altres).


Aquí podeu veure un fragment del capítol: Marge i els seus pretendents.




Per saber-ne més...


Heu après mai res clàssic mirant la televisió? I amb els Simpson?


Anna Solà
4t ESO

14 comentaris:

Cèlia ha dit...

És molt xula l'entrada!
Els Simpson ens aporten coneixements a cada capítol, i els que parlen de història encara més. Està molt bé que cada protagonista tingui el paper d'un personatge important històric.
M'agrada!

Unknown ha dit...

Jo mai he tingut l'oportunitat d'aprendre res del món clàssic per televisió. Tot i això, em sembla genial que Els Simpson hagin reproduït aquesta història clàssica. De fet, em sembla que aquesta sèrie sol reproduir mites per l'estil bastant prompte, com ara el mite d'Adam i Eva.

Maria Rodriguez ha dit...

M'agraden molt els simpson perquè molts cops ens ensenyen coses de la historia. També m'agrada que cada personatge tingui un paper important.
Bona entrada

fran ha dit...

Els Simpson són uns dibuixos que són molt divertits i a més a més t'ensenyen bastantes coses de mitologia i altres temes. Bona feina.

Adrià ha dit...

És impresionant com els simpson recullen tanta quantitat de cultura general, i en alguns casos classica.

Bona entrada!

abigail ha dit...

Anna!
És veritat io també el vaig veure, i és una manera divertida dapendre sobre aquest fet que ha influenciat en molts autors..
per una altre part a literatura universl l'hem estudiat força, juntament amb autors catalans com Carles riba.

Maria Carreras ha dit...

Pensar que els Simpsons aporten tantes històries!
Està molt bè, com ja handit que cadascun tingui un pesonatge important. A més penso que mirar els Simpsons s'apren i alhora un es diverteix. Uns grans dibuixos!

Llúcia Gómez ha dit...

Jo també l'he vist aquest capitol dels Simpson!!
És veritat que els simpson expliquen molta història i molta religió, trovo que està molt bé que facin aixó amb una sèrie amb tanta audiència, ja que d'aquesta forma la gent es comença a aficionar a la cultura clàssica.

Laura Juncà ha dit...

Els Simpsons són uns dibuixos genials! S’aprèn cultura mentre et diverteixes, com ja han dit. Trobo molt bé que ho facin perquè així quan l’hem d’estudiar ens pot ser més fàcil d’entendre i per molt que no ho hagis d’estudiar també és cultura.

Marc Castañeda ha dit...

Els Simpsons sempre m'ensenyen coses de la vida passada referent amb coses de l'Edat Mitjana. A més són molt divertits i et fan passar l'estona sense que t'enadonis.

ivan rojo ha dit...

es veritat marc, sempre ens ensenyen coses... molt interessant aquesta entrada, ben treballat! :)

naual.T ha dit...

Ostres jo el vaig veure aquests capítol, la veritat es que si em va semblar gracios perque ja en savia d'aquesta parodia, i amb els simpson representant-la n'aprens encara molt mes!

Núria Garzón ha dit...

Es una paròdia divertida que fan els Simpsons imitant la sèrie de les aventures d'Ulises.
A mi no em va ensenyar res. En canvi a la televisió hi han programes més constructius que ens donen una versió més real d'aquesta història.

Cristian Martinez ha dit...

Molt bons els episodis, t'ensenyen una idea bàsica de la historia de l'odissea. Ja l'havia vist aquesta episodi, molt ben explicat...
Bona Entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts