3 de febrer de 2011

SPQRHeu sentit o vist mai les sigles SPQR?SPQR signifca Senatus Populusque Romanus, que vol dir "El Senat i el Poble Romà".


Va ser l'emblema de les legions romanes i el nom oficial de la República i l'Imperi Romà.Actualment, podem trobar aquestes sigles en l'escut de Roma i en clavegueres de la mateixa ciutat.També podem trobar aquestes sigles a l'Asterix i l'Obèlix, però no té el mateix significat, ells es refereixen a Sonno pazzi questo romani, que vol dir "Estan bojos aquests romans!".

Anna Solà
4rt ESO

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bé Anna !
El primer cop que vaig veure aquestes inicials va ser amb la pel·lícula "Gladiador" la Majka ens va explicar el seu significat i m'ha agradat mol veure una publicació d'això !

Albert Serratacó ha dit...

Si no recordo malament crec que va ser a Gladiator com bé ha dit la Sandra. També vaig assistir al crèdit de la Majka i ens va explicar el que significava. Senat i poble roma!

Martí ha dit...

Ostres, mai les havia vistes. És unaq bona troballa. Jo sabia que en l'Astèrix i Obèlix deien " Estan bojos aquests romans!", però no ho havia vist mai així.
Gràcies per l'entrada, Anna!

Alba M. ha dit...

Ja fa un temps que vaig anar a visitar Roma, i per algún lloc vaig veure aquestes inicials escrites, i no tenia ni idea de què significava. Es veritat alló que diuen "no te acostarás sin saber una cosa más".
Gràcies per la informació Anna :)

MariaRodriguez ha dit...

Mai ho havia vist pero si que em sonaba.
bona entrada

Àngel Enrich ha dit...

La primera vegada que vaig veure aquestes sigles va ser llegint un Astèrix i Obèlix però no sabia que volia dir

naual.T ha dit...

Sí que recordo haver escoltat aquesta expressió, fa un any crec aproximadament per un company, pero no sabia ni tan sols que volia dir i ara m'ha resultat bastant interessant saber-ne el sifnificat i l'origen, ara m'ha ajudat a entendre en contigut del perquè la va anomenar, moltes gràcies, bona entrada!

abigail ha dit...

Hola!
bona entrada, i bon video clip, ja que és veuen coses interessants.
I pel que fa l'entrada teva si que l'havia vist molts cops.

Núria Garzón ha dit...

Jo no sabia que significaven les sigles "SPQR" i tampoc sabia que sortien a les obres d'Asterix i l'Obèlix.
La recopilació d'imatges del vídeo es molt interessant ja que veiem imatges de les escultures, quadres i obres d'art més importants de l'època Romana.
Em crida l'atenció una imatge de la lloba amb els bessons Ròmul i Rem, que també l'he vista a Tarragona.
Hi han coses que no s'obliden.

Cristian Martinez ha dit...

Jo m'havia fixa't algunes vegades en aquestes sigles, les havia vist en alguna pelicula, o en algun arc de triomf...
Peró no sabia el que significaba.

Graciés per la informació.