18 de gener del 2011

ELS TREBALLS D'HÈRCULES: HÈRCULES I EL LLEÓ

Com tots sabem, Hèrcules va dur a terme una seria de treballs. 12. Pero... sabem perquè?

Resulta que per culpa d'un atac de bogeria provocat per Era, Hèrcules havia matat als seus dos fills. Quan va tornar a ser ell, es va sentir molt malament per l'assassinat i va fugir a apartar-se del món. Per poder perdonar-se a sí mateix, li van manar fer els dotze treballs que li imposés Euriseu, l'usurpador del tron que Hèrcules havia deixat i el seu enemic.



Els dotze treballs d'Hèrcules, la primera missió:


- A Nemea existia un gran lleó, fill d'Equidna i Ortro. La majoria d'animals fugien davant de la seva presència i els homes creien que era un lleó immortal que havia vingut de la lluna. Tothom el temia; la fera feia molts destrosses allà on anava.




Hèrcules, convençut d'acabar la seva primera feina, va anar al bosc a buscar-lo. Després de molt caminar, per fi va trobar la seva cova. Es va amagar en uns matolls i va tensar el seu arc. El lleó va sortir de la cova amb un cadàver humà sagnant a la boca. És aleshores que el nostre heroi dispara la seva primera fletxa, que tot i no poder penetrar a la pell dura de l'animal, serveix per a espantar-lo i provocar que s'amagués.




Heracles va seguir el lleó a dins de la cova - tapant-li una sortida possible - i li va donar un bon cop amb la seva massa i el va mig atordir. Aprofitant l'ocasió, Hèrcules va llançar-se a la seva esquena i va començar a ofegar-lo. El lleó va ser derrotat.



Aleshores, el guanyador va intentar treure-li la pell a l'animal caigut, però es va adonar què era massa dura com per travessar-la amb l'espasa, així que la va treure amb les pròpies urpes de la fera. Amb la dura pell, es va fer un bon escut que l'ajudaria en futurs combats.


Cal dir que després de la seva mort, el lleó es va convertir en una constel·lació.





Anahí Domínguez

1r batx

15 comentaris:

María Jiménez ha dit...

M'encanten els lleons!, molt bona entarda. No sabía que existia aquesta história.

Unknown ha dit...

Està molt bé la història dels dotze treballs d'Hèrcules. Jo n'havia sentit a parlar quan era petit i llegia Astèrix i Obèlix!

abigail ha dit...

molt bona entrada!
si em sonava aquesta història, però només el principi no sabia que es van ficar a la cova per matar-lo i treure-li la pell.
tampoc sabia que després el lleó és va convertir en una constelació!.

Anna Solà ha dit...

No havia escoltat mai aquesta història..., potser alguna vegada a Astèrix i Obèlix... No ho sé ben bé. Tot i així, m'agrada, és original.
Gràcies!!

Ivan ha dit...

Havia sentit a parlar del mite però no sabia ben bé com anava. M'ha agradat molt l'entrada i el que no sabia del cert es que amb la pell va fer-se un escut.

Bona feina, Ave!

Mireia Cutura ha dit...

No coneixia aquesta història d'Hèrcules, però és molt maca i trobo curiós que de al pell del lleó se'n fés un escut!

Bona feina Anahí =)

naual.T ha dit...

Quina història més entretenida, el final d'Hèrcules simbolitza valentia, que com has dit en un principi tothom pensava que era immortal i aquest sense por, tot i jugant-se la vida, va decidir lluitar amb el cnovenciment de què anava a guanyar.
M'ha agradat molt la hisòria, realment no la coneixia.
Bona entrada!

Maria Rodriguez ha dit...

No sabia que existia aquesta historia, però m'agrada!
Molt bona entrada, perquè és molt interessant :)

Sofia Pineda ha dit...

No coneixia aquest mite, és bastant interessant!

Molt bona entrada! :)

Unknown ha dit...

¡¡¡Molt bona entrada!!!

.Aquesta historia no amb sonaba gaire pro ara lla men recordo una mica mes.
.Magrada molt els lleons i molt bona informacio.

Eduard de Ferrater ha dit...

Jo ho havia vist en els dibuixos d'Astèrics i Obèlix en els vídeos que tinc a casa i mai me'n cansaria de veure aquest vídeo.
Molt bona la informació.

Llúcia Gómez ha dit...

Jo fa uns anys vaig fer un treball sobre els dotze trevalls d'Heracles per tant ja hem coneixia la historia, tot i així trovo que està molt ven explicat i que s'entén molt bé.

Nadine ha dit...

Cada dia aprenc alguna cosa difenrent amb el blog, i realment son molt interessants. M'ha agradat aquesta entrada ja que es una historia molt entretinguda:)

Unknown ha dit...

M'ha agradat lo del escut de pell de lleó! però ara seria delicte! Desconeixia lo dels 12 treballs, molt ben explicat. Bona feina!

Núria Garzón ha dit...

Jo no havia sentit mai els dotze treballs d'Hèrcules, però en el powerpoint estan tots molt ben explicats. Us felicito esta molt ben feta l'entrada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts