EL SOLDAT ROMÀ

Els soldats es diferenciaven entre ells segons si eren ciutadans romans, legionaris o soldats mercenaris no ciutadans, auxiliars, que s'allistaven per obtenir la ciutadania.

L'uniforme que rebia el legionari constava d'una capa de llana, sagum, i unes sandàlies de sola gruixuda, caligae. Pel que fa a l'armament cal dir que:

Armes defensives


Cassis, casc de metall coronat amb un plomall de color porpa i negre.


Scutum, escut de forma rectangular o ovlada.


Lorica, cuirassa de plaques de ferro i posteriorment cota de malles.



Armes defensives

Armes ofensives


Pilum, javelina de 3 m, de ferro i fusta. Era una arma llancívola.


Hasta, llança més llarga que es llançava, servia per la lluita cos a cos.


Gladius, espasa curta i punxeguda, coneguda també com a gladius Hispaniensis.




Armes ofensives


Els soldats de les tropes auxiliar vestien i duien armes diferents, segons el seu país d'origen. Destacaven els foners de les illes Balears, els genets gals i del nord de l'Àfrica, i els arquers sirians.


A la vida del soldat romà era fonamental l'entrenament, molt dur, en el qual destacaven les llargues caminades carregats amb tot l'equip. A més de roba, queviures i armament, a l'equip també hi havia estris diversos per a la construcció, ja que no hem d'oblidar que, a banda de lluitar a les batalles, els soldats també eren un element imprescindible en la construcció de nous assentaments i altres obres públiques per a tot l'Imperi.


La dieta era austera. Bàsicament, consistia en carn de porc, blat i formatge. La beguda era una barreja d'aigua i vinagre, i excepcionalment prenien vi.


Aquí podeu observar un vídeo relacionat amb els soldats romans:





Per cercar més informació cliqueu aquí

Naoual Talibi
1r Batx

Comentaris

Pol ha dit…
Molt ben treballada l'entrada Naual, es bona informació, ja que ami m'agraden molt els legionaris, els ciutadans romans i els soldats mercenaris. També m'agraden molt les armes.
Unknown ha dit…
Molt bona entrada. No coneixia tots aquests vestits i armes dels romans. Molt interessant!
Llúcia Gómez ha dit…
Molt bona entrada, no sabia això de que els soldats romans tinguessin una vida tant així, em refereixo a que no podien menjar unes coses determinades i aixó. ës com si fossin jugadors de futbol!
Eduard de Ferrater ha dit…
Molt bona!
No sabia que portessin tantes coses i aixó del menjar està molt bé i tampoc ho sabia.
Unknown ha dit…
Molt bona entrada.
Es molt interessant la informació de les armes que feien servir per lluitar.
Adrià ha dit…
Cal dir que l'exercit romà era el millor exercit que existia a l'època. Era un exercit molt disciplinat i ben organitzat.
Bona entrada!
Jony ha dit…
Has explicat molt bé les armes que duien els soldats de l'exèrcit romà i la vida a la qual estaven sotmessos, una vida dura on tenien que fer llargues caminades, lluitar en batalles, construir assentaments i obres públiques...i el que és molt curiós és la dieta que seguíen sobretot la barreja d'aigua i vinagre com a beguda.
Molt interessant l'entrada!
sandra ha dit…
l'entrenament que d'eurien portar tindria que ser exageradament extrem per poder portar tota la vestimenta que molt pessada d'euria ser, haguès estat interesant que aguessis afegit el pes aproximat que seria tot al complet, per així fer-nos una idea del que eren sotmesos els soldats!
Molt bona entrada Naoual!
Maria Rodriguez ha dit…
Molt bona entrada, i tot i que la majoria de nosaltres ja tenim una idea de la vestimenta dels romans, les armes i tot, sempre va bé ampliar-ho una mica.
abigail ha dit…
la veritat que aquest soldat sabien com planificar-se la vida, a part que sabien com viure i quan tindre un descans també sabien posar-se en forma i com defensar-se.
I quina dieta! de carn, porc, blat i formatge, i d'aigua i vinagrecom a beguda i el vi.
Sofia Pineda ha dit…
Molt bona entrada!
Jo, no podria distinguir uns soldats dels altres. Està molt bé això de saber quines armes portaven els soldats.
Quina vida més dura que tenien!
Núria Garzón ha dit…
No sabia que portessin tantes coses ni les armes que utilitzaven per lluitar.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)