PARC ARQUEOLÒGIC CELLA VINARIA I LA VEREMA ROMANA

En el Parc Arqueolòic Cella Vinaria, a Teià, hi podeu conèixer un celler dpoca romana i descobrir com era el procés de producció, comercialització i consum del vi a l'època antiga. En els diversos procesos que hi ha, els materials que utilitzen i l'arqueologia experimental, es pot veure la gran importància que tenia el vi al món Mediterrani fa uns 2000 anys.



Logotip Cella Vinaria



El CAT (Centre d'A
collida Turística), ofereix un espai temàtic dedicat a la romanització de Catalunya, l'espai de degustació i al botiga de productes locals, que amb la visita a la vinya experimental et permet assaborir un gran complex arqueològic.

Els seus horaris són:
Divendres i dissabte de 10 a 18h Diumenges de 10 a 14h
(visites guiades cada hora)

Durant el cap de setmana del 3 de setembre s'hi va celebrar la Festa de la Verema d'Alella, amb la primera Festa Vinalia Rustica.En aquesta celebració els visitants van poder veure com eren les festes que els romans dedicàven a la vinya i al vi amb diferents conferències, tallers, balls i menjars. El diumenge dia 5 de setembre van fer visites teatrelitzades al jaciment de la cella Vinaria, i hi van poder observar un campament d'una legió de soldats romans, on es veia com hi vivien.

Cartell de la Festa de la Vinalia Rustica.

Els romans celebraven dues Vinàlies cada any, la primer a era la urbana al 23 d'abril, i la segona la rústica al 19 d'agost. La festa la iniciava un gest del Flamen Dialis, un dels càrrecs més imporatnat de l'imperi romà, que era sacerdot de Júpiter i el principal Déu del Panteó. El Flamen Dialis expremia un grapat de raïm a les seves mans davant de l'altar, pregava pel raïm a Júpiter i Venus i començava la verema.

Aquí us deixo un vídeo on hi podeu veure algunes coses de les que es fan en aquesta celebració de l'any 2009.


Si voleu saber més informació sobre la notícia, cliqueu aquí!

Què us sembla que es facin aquestes activitats per a la població?

Mireia Cutura

1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Excel·lent, Mireia. Observo contínuament, i no me'n canso, que els romans ja tenien un gust exquisit, eren molt cultes, un tant per cent molt més elevat que ara.
Unknown ha dit…
Està molt bé que es facin aquestes activitats per a la població, et deuen transportar a aquell temps!
Jony ha dit…
Crec que està molt bé perque aixi la població pot coneixer en primera persona com eren les festes dels romans i en aquest cas la festa de la verema.
Mitjançant tallers, conferències, balls i menjars la població pot arribar a coneixer de més aprop la cultura romana i el procés de producció, comercialització i consum de vi.
Bona entrada!
Anònim ha dit…
Trobo mol bé que de tan en tan es facin aquestes coses per recordar als nostres avantpassats més proper i dels qui tan ens van deixar , cerc que ens acosta a una societat ja desapareguda però que va ser molt important en el seu temps
abigail ha dit…
molt bona entrada!
crec que està molt bé anar-hi aquesta xerrada, i que és molt important aquest jaciment, a part el procés no és molt diferent que el nostre que al dels romans.
i per aquest motiu és fan un conrreu d'aquestes vinyes, al igual que els romans!
Sofia Pineda ha dit…
Crec que està molt bé fer aquestes celebracions per recordar una època molt important en la història; els temps en que van viure els romans.
Molt bona entrada!
Eduard de Ferrater ha dit…
Està molt bé aquesta entrada ja que pots veure com feien el vi amb el dibuix i també m'ha agradat molt que es facin aquestes activitats per la gent.
Núria Garzón ha dit…
Fer aquestes celebracions esta bé per que es recordar una època important en la història, temps en que van viure els romans.I així també pots veure com es feia el vi amb els vídeos o imatges antigues.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)