ÍCAR: LA CAIGUDA DEL SOMNI DE VOLAR MASSA ALT

T'imagines voler volar com un ocell, llibertat total, sense límits? Això és el que volia fer Ícar en un dels mites més emocionants de la mitologia grega. Però com veuràs, no tot el que brilla és or… La història d’Ícar i el seu pare, Dèdal, ens parla de l’ambició, les ganes de conquerir el cel, però també de les conseqüències de no respectar els límits.

Tot comença a Creta. El pare, Dèdal, era un inventor increïble, i va ser cridat pel rei Minos per construir el laberint on amagar el Minotaure. Però, un cop acabat el laberint, Dèdal i el seu fill, Ícar, van quedar atrapats a Creta per ordre de Minos, que volia evitar que revelessin els secrets del laberint. Què fan quan et tanquen? Doncs, buscar una solució! I aquí és on entra la part més espectacular: Dèdal crea ales per volar.


Imagina’t que t’enganxes plomes d’ocell i cera per fer unes ales improvisades. Això és el que fa Dèdal: construïx unes ales que ell i Ícar podrien usar per fugir. Però, atenció, abans de volar, el pare adverteix a Ícar: “No volis ni massa alt, ni massa baix.” Si vols massa alt, el sol desfaria la cera; si vols massa baix, el mar pesaria les ales.

Però, esclar, quan arribes al cel, és difícil no deixar-se portar per l’emoció, oi? Ícar va començar a volar més i més alt, cada vegada més a prop del sol… fins que, de sobte, la cera de les ales va començar a fondre's i… Pum! El pobre Ícar va caure al mar. I aquest mar, com el recordarem sempre, es diu el mar d’Ícar.

Aquesta història és un recordatori brutal: la llibertat és genial, però també cal tenir en compte els límits, saber quan frenar. La recerca de l’ambició, de voler més, pot ser una cursa sense fi i, si no tens cura, pot costar-te car.

I si vols veure com es representa en el cinema o en l'art, hi ha moltes pel·lícules que adapten aquesta llegenda, com El fènix de Harry Potter, o fins i tot algunes representacions a través de l'art clàssic que mostren el vol i la caiguda d’Ícar.

És una història que et fa pensar en com, a vegades, les ganes de ser millor, més lliure o més poderós poden portar-te a ignorar les advertències que tens al teu voltant. Un bon avís per a tots nosaltres!



Aya El Kelai
1r Batx B


Comentaris

Jana Bosch ha dit…
Molt bona entrada, Aya! Has explicat molt bé el mite d'Ícar. La reflexió de la llibertat i els límits, és molt interessant, ja que avui en dia aquest tema encara continua present en les nostres vides.
M'ha semblat curiós la relació d'aquesta història amb l'art i el cinema.
Mariam El Lahioui ha dit…
Molt bona entrada Aya! M'ha encantat com durant l'explicació del mite ens vas donant preguntes perquè també pugui participar, a més a més d'un to còmic. Sabies que en un altre versió del mite, Dèdal i Ícar, els tanquen a la presó per ser còmplices de Pasífae, dona del rei Mino, per tenir relacions sexuals amb el Minotaure que van tancar en el laberint?
Aina Cruz ha dit…
Molt bona entrada! Has explicat el mite d’Ícar d’una manera molt clara i captivadora. M’ha semblat molt interessant la reflexió sobre la llibertat i els límits, ja que és un tema que encara avui dia té molta rellevància. També m’ha agradat com es relaciona aquesta història amb l’art i el cinema, demostrant com els mites clàssics continuen inspirant-nos.
Molt bona entrada, Aya! Has explicat el mite d’Ícar d’una manera molt clara i captivadora. M’ha agradat especialment com has destacat la idea de l’ambició i els límits, perquè és un tema molt actual. A més, la comparació amb el cinema i l’art clàssic aporta un toc interessant. Potser també hauria estat interessant mencionar com aquest mite es pot relacionar amb la realitat d’avui dia, per exemple, amb els riscos d’assumir massa en qualsevol àmbit de la vida. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

L'ESCRIPTURA GREGA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)