HERMES

Hermes és el déu grec del comerç, la fecunditat, ajudant dels morts i també és el missatger dels déus. És considerat també el missatger dels déus, ja que a part de comunicar informació entre els dos mons, també ajuda a solucionar els problemes diversos que té la gent.

Hermes i la Lira.


Diu el mite que Hermes va néixer en una cova a la muntanya Cilene a Arcàdia.

Pocs dies després d'haver nascut, s'escapa del seu bressol i corre pels camps. De tant caminar, arriba fins a una prada on Apol·lo, el seu germà, passeja el seu remat de bous i vaques, i Hermes, decideix robar els bous i vaques per portar-los en una cova.




Quan Hermes oculta el botí, torna casa, però abans d'entrar, veu una tortuga i immediatament se li acut una idea. Llavors, mata la tortuga i la buida per dins per després tensar sobre la closca una sèrie de cordes elaborades amb budells de bou, i així inventa la lira. Posteriorment, torna al seu bressol i es queda adormit.

Quan Apol·lo s'adona del robatori, fa servir els seus poders per a trobar al culpable i així veu que Hermes és el responsable i ho acusa a Zeus.

Maia, la mare d'Hermes, intenta disculpar-lo dient que només és un nadó indefens. Això no obstant, Zeus exigeix que el noi, torni el que ha robat.

Hermes torna a la cova on té el botí i torna les vaques i els bous a Apol·lo, però aquest queda meravellat amb la lira.

Així, fan un intercanvi, Apol·lo li dona el bestiar a canvi de la lira d'Hermes. Ell, accepta el tracte i li donen una vara la qual després la convertirà en la seva arma predilecta, el caduceu.



 

Yvonne.A.Frimpong
4t ESO

Comentaris

kawtar el mouden ha dit…
Perquè el caduceu, es va convertir en la seva arma predilecta? Què simbolitza aquesta arama?
Bassma Boukilou ha dit…
Com que Hermes és un missatger de déu, quin tipus de missatges envia? i de quina manera resolia ell els problemes que tenia la gent?
Aisha Sow ha dit…
Buscant sobre la simbologia del caduceu, he trobat que actualment s'asocia a la medicina. Aquesta relació no es va començar a fer fins al segle XVI, quan el metge del rei d'Irlanda el va utilitzar com a emblema en el seu escut.
Sara Torres Pedret ha dit…
M'ha semblat molt interessant la teva entrada!
M'ha sorprès com el germà gran és capaç de
canviar els seus animals per l'instrument
que va fabricar amb les seves pròpies mans Hermes.
Per mi amb aquest canvi crec que va sortir guanyant
Apol·lo, perquè la música li dona un toc de color a
la vida.
Irene Altés ha dit…
M'ha interessat molt aquesta entrada, no en tenia gaire coneixença. M'ha sobtat bastant la manera en què Hermes elabora la lira, no sabia que havia utilitzat aquests estranys materials, en específic la closca de tortuga. Una altre cosa que sol sobtar és com els nadons déus des del primer dia del seu naixement ja actuen conscientment com un adult.
Angie Soto ha dit…
Que bona entrada! Aquí he aprés moltes coses que desconeixia, i sobretot m'ha sorprès l'invenció de la lira, es molt ingeniosa. Esta tot molt ben explicat, bon treball.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES