EL CAMP DE LES LLOSES

El Camp de les Lloses es troba al poble de Tona (Osona) i és un jaciment arqueològic en procés d'excavació on podem trobar una exposició en que ens mostren la vida quotidiana de la població que hi va viure durant la romanització fa uns dos mil cent anys. Les restes són de caràcter militar ja que el municipi  comunicava la costa catalana amb l'interior. Vista general del jaciment

EL JACIMENT I L'EXCAVACIÓ
Hi ha dos nivells d'ocupació:
- El primer que és de l'edat de bronze i del període preibèric entre els segles VIII i V aC. 
- El segon, que es conserven més restes, és de l'època de la república romana dels segles II al I aC. 

                                   Reproducció d'un enterrament infantil, Camp de les Lloses


Hi ha dues sales permanents; en una hi ha una petita exposició del jaciment on hi ha materials que s'han trobat durant l'excavació, i a l'altra hi ha la col·lecció d'arqueologia de l'antic Museu Municipal de Tona. 


Exposició de monedes i diferents materials trobats al jaciment

Els objectes trobats ens mostren una societat molt romanitzada parlant de les vivendes i la comunicació, les monedes i l'oci. Dins els objectes de metall en destaquen les eines i armes de bronze, plom i ferro. També hi ha abundància de ceràmica que demostren l'activitat comercial de l'època molt relacionada a l'alimentació romana. Reconstrucció d'una illa de cases del vicus, Arxiu Camp de les Lloses

TALLERS: 
- Taller de la vida quotidiana: "Parem una taula a la romana"
- Taller sobre l'exèrcit romà: "La vida al campament"
- Taller de construcció: "Fem tovots al jaciment per reconstruir les cases"


Taller de construcció
Silvia Kanuteh Rubio
1r batx

Comentaris

Alba Le Riera ha dit…
És molt interessant que a diferents parts de Catalunya tinguem la sort de trobar restes que ens permetin saber com vivien les nostres generacions passades. És poc freqüent trobar-nos restes d'aquestes a Osona, així que saber-ne més sobre el lloc on vivim s'ha d'aprofitar.
Bona feina.
Bruna Villegas ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Bruna Villegas ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'El Camp de les Lloses i la veritat és que m'ha sorprès ja que poques vegades es troben restes d'aquestes a la nostra comarca. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE