6 de desembre del 2016

EL MITE DE CASSANDRA

Cassandra era filla de d'Hècuba i Príam, rei de Troia. De nit els seus pares van marxar i van deixar la petita sola al temple juntament amb el seu germà bessó Helen adormits, quan van tornar van trobar que els bessons envoltats per  dues serps que amb la llengua els purificaven. Els pares fent un crit, van espantar les bèsties fent-les fugir. I va ser així com Cassandra i Helen van concebre un do profètic.


També hi ha una altra narració sobre aquest mite: 

Cassandra, sent tan ambiciosa volia tenir un do especial per lo qual va resar dia i nit al déu Apol·lo perquè li concedís el poder de la clarividència per així poder preveure l'avenir. Apol·lo enamorat de Cassandra li donà el do a canvi del seu amor. Cassandra va acceptar, però un cop concedit el do es va negar a complir la seva part del tracte.
Davant d'això Apol·lo la va castigar a no ser escoltada ni creguda per ningú; és a dir, que tot i que ella pogués preveure el futur ningú faria cas de les seves prediccions. En el cas de la destrucció de Troia, ella ho va predir però com que ningú la va creure no ho va poder evitar.

Aquí us deixo un vídeo amb informació més detallada.


Salima Boudour
4t ESO

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Un mite molt interessant i que et fa estar atent. Et felicito Salima perquè s'entén fantàsticament bé i tens moltes ganes de rellegir-lo!

Angie Pérez ha dit...

La mitologia sempre donant-nos lliçons de moral, trobo que la pobra Cassandra va tenir un esdevenir molt dolent, però s'ho va guanyar gràcies a la seva falta de paraula.

Unknown ha dit...

Pobra Cassandra, és ben bé que a vegades ens neguem a fer cas a gent que acabarà tenint la raó... Felicitats Salima!

Martina Vilar ha dit...

Quin mite més inteteressant!! El vídeo que has posat m'ha agradat molt, sobretot la música. Semblava com si aquest mite fos real

Eva Bujons Cudinach ha dit...

Em sembla que mai havia sentit parlar d'aquest mite i m'ha estat curiós saber les dues versions. He llegit en altres portals que Cassandra juntament amb Laconte van intentar impedir que entressin el cavall de fusta, amb tot l'exèrcit grec amagat, dins la ciutat, tot hi així el seu esforç no va servir per a gaire perquè el van aconseguir entrar.
He llegit també que va preveure diverses morts incloïen la del mateix Laconte, però igual que totes les seves altres prediccions ningú la va creure.

Berta Dong Reixach ha dit...

Molt interessant!
En aquest mite podem veure que Cassandra no compleix la seva part del tracte la qual cosa la repercuteix de manera que ningú la creu, però aquest càstig també acaba afectant els altres ja que ella predia les coses com l'ho de Troia, però ningú confiava amb ella.
Aquí ens dóna una petita lliçó, i és que si diem una cosa la hem de complir.

Karina Szabo ha dit...

No havia sentit mai l'existència d'aquest personatge, ja que no és un molt popular, però sempre va bé saber nous mites i històries. Trobo just que Apol·lo la castigués per no complir la part del tracte però potser és un càstig una mica massa dur. Molt bona feina!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts