12 de gener de 2016

EMPÚRIES, UNA CIUTAT ROMANA

Vista aèria d'Empúries
Quan el grecs ocupaven Empúries, el romans van aparèixer a l'any 218 a.C durant la romanització de la Península. Els romans en arribar a Empúries, hi instal·len un campament militar. Però no només van veure que era un molt bon punt geogràfic estratègicament, sinó que també es van quedar captivats per les seves platges. 
Així que de mica en mica, van anar construint la ciutat romana al costat de la grega que es van anar fusionant i les dues van quedar romanitzades. 
Van anomenar la ciutat com a Emporiae.


La muralla
La ciutat, estava envoltada per una muralla, construïda per grans blocs de pedra, formigó, i terra. Al centre de la ciutat hi ha la plaça o àgora i al seu costat, una Estoa. També hi ha diferents temples dediacats a Zeus i a Asclepi.


La plaça estava porticada, i s'hi trobava el mercat i uns grans banys públics. La ciutat també té un amfiteatre i un gimnàs, que es troben fora de la muralla.
Asclepi, déu de la medicina
A l'actualitat, la ciutat d'Empúries és l'únic jaciment arqueològic de la Península Ibèrica. Es troba dins del municipi de l'Escala i són propietat de la Generalitat de Catalunya. Aquest jaciment, encara està en procés d'excavació, ja que de la ciutat romana només se n'ha excavat una petita part. Però aquesta petita part juntament amb la ciutat grega es poden anar a visitar i també es pot entrar en un petit museu allà mateix on tenen escultures, mosaics i tota mena d'objectes que s'han trobat durant les excavacions. 

Jo ja hi he anat i la veritat és que ho recomano perquè realment val molt la pena!  Laura van Esch Solà
4t ESO

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Laura!
M'ha agradat molt aquesta entrada, ja que vaig anar a Empúries fa uns quan anys, i realment els paisatges són meravellosos i les ruïnes la veritat estan molt ben conservades, sobre tot hi ha un terra d'una casa, fet de mosaic, que em va encantar.

Unknown ha dit...

Laura, m'ha agradat molt la teva entrada. Personalment, trobo que Empúries és un lloc preciós, i encara més amb tanta història clàssica al darrere. Felicitats per l'entrada!

Eva Bujons Cudinach ha dit...

Empúries és una part d'ells en els nostres temps i molt a prop de casa nostra, per sort he tingut el plaer de poder anar unes quantes vegades en aquest jaciment i per moltes vegades que hi vagis cada una descobreixes alguna cosa, algun racó nou que no havies vist.

PENÈLOPE

Penèlope era filla del rei Ícar d' Esparta i de la nimfa Periboa. Penèlope era un personatge de l 'Odissea i concretament la dona ...