9 de març del 2015

HERA

Hera és la deessa de l'amor familiar, el matrimoni, la maternitat i les dones.
Filla de Cronos i Rea, per tant és germana de Zeus. Com tots els seus germans Hera va ser menjada pel seu pare però amb l'ajuda de Metis i Zeus la van salvar. 

                              Dibuix d'Hera

Hera es va casar amb Zeus. Van tenir un casament molt solemne i ella era la tercera dona de Zeus després de Metis i Temis. El casament es va celebrar al jardí de les Hespèrides. Deien que l'amor entre Hera i Zeus era molt antic, ja que abans s'havien ajuntat secretament mentre Cronos regnaba. De la seva unió en van sortir quatre fills; Hefest, Ares, Ilítia, Eris i Hebe.

                                                                                  Hera i Zeus

L'esposa de Zeus era representada com una dona gelosa, violenta i venjativa. A més prenia venjança cada vegada que el seu mart li era infidel. Però no només prenia venjança amb l'amant sinó que també amb els seus fills, com per exemple Heracles amb els seus dotze treballs. Però aquestes venjances tenien altres causes. Un exemple seria que mentre tenia una discussió amb Zeus aquest va buscar un referent que aportés el seu punt de vista, aquest li va donar la raó i Hera el va deixar cec. 
Hera també va formar part del concurs de bellesa per la dona que es casaria amb Paris. 
Un dels atributs d'Hera és el paó i la magrana. També algunes plantes com el lliri. 

Hera representada amb el paó i la magrana.

Buscant més informació sobre Zeus i Hera he trobat una cosa que m'ha semblat molt divertida. He descobert que hi ha un joc que porta el nom dels dos déus. Pel què he trobat es tracta d'un joc de rol on tu assumeixes el paper d'ambdós déus i has d'utilitzar l'astúcia i l'estratègia per poder arribar a tenir el control de l'Olimp. El joc es diu: Hera and Zeus


 
Caràtula del joc


Júlia Rama
1r Batx

6 comentaris:

Unknown ha dit...

En sabia molt poques coses, d'aquesta deesa. Aquesta entrada m'ha ajudat a conèixer-la. El que m'ha cridat més l'atenció és que es casés amb el seu germà, ja que no és un fet gaire habitual. Bona entrada, Júlia!!

Anònim ha dit...

Sabia qui era la deessa Hera, però no tenia tanta informació com la que has posat tu. Molt bona entrada Júlia!

Sara ha dit...

Júlia m'agrada molt aquesta entrada. Aquest mite l'he trobat molt interessant perquè sempre va bé saber coses noves que no havia sentit mai. I l'últim apartat de l'anècdota l'he trobat molt sorprenent.

Unknown ha dit...

Aquesta entrada és molt interessant. Trobo que Hera era massa gelosa i venjativa, ja que el fills de Zeus, el seu marit, no es mereixien pagar per el què el seu pare havia fet. En tot cas s'ho mereixia ell.

Unknown ha dit...

Certament Zeus no és el millor marit, ni Hera la millor muller. Ella estava obsessionada amb mantenir la família perfecta, al preu que fos, i per això algunes vegades feia barbaritats. Bona entrada!

Carla Erra ha dit...

Molt bona entrada. És curiós la característica de ser tan gelosa i venjativa, però realment tenia motiu per estar gelosa, ja que les infidelitats de Zeus eren infinites. D'altra banda deixa'm afegir que el més de juny prové d'aquesta mateixa deessa, però amb el nom llatí, Juno.
Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts