CATÀSTROFE A POMPEIA

La ciutat de Pompeia està situada prop de la província de Nàpols.

Aquesta és molt coneguda per la violenta erupció del volcà Vesubi (de 1281m d'alçada), que va deixar tota la ciutat enterrada, el dia 24 d'agost del 79 d.C. Tot i que abans de la seva erupció es va produir un terratrèmol en senyal d'avís, l'any 69 d.C.

El volcà Vesubi a part d'enterrar Pompeia també va enterrar una ciutat molt propera a aquesta: Herculà; part d'Estabia i de Campània, situades també prop del volcà.

Volcà Vesubi
Quan el magma del volcà es va posar en contacte amb la pluja de cendra que alliberava el volcà Vesubi, va fer que la lava comencés a ascendir per a arribar a l'exterior i enterrés les ciutats.

L'erupció volcànica va sorprendre els habitants d'aquelles ciutats i per això quan al segle XVI es van descobrir les ruïnes de les ciutats es van trobar amb persones, els quals la lava havia convertit en pedra.

Abans es creia que els habitants de la ciutat havien mort patint moltíssim, asfixiats a l'hora que la lava els va enxampar. Però estudis actuals han demostrat el contrari, quan la lava va convertir en pedra als habitants aquests van morir a l'instant a causa de les altes temperatures d'aquesta.

Restes de la ciutat de Pompeia
Restes dels humans sepultats per la lava





Paula Gumà 
4t ESO

A les restes també es van trobar objectes de la vida quotidiana de les persones que si no haguessin estat sepultades per la lava del volcà mai s'haguessin descobert.

Comentaris

Paula Campelo ha dit…
Tots sabem el que va passar amb la ciutat de Pompeia, la famosa ciutat que va quedar soterrada sota la lava del volcà Vesubi l'any 79 d.C.

Moltes de les persones que vivien en aquesta ciutat no van tenir temps d'escapar, ja que els hi va pillar per sorpresa i no van poder reaccionar. Jo pensava que aquestes persones van tenir una mort molt lenta i amb patiment, però m'ha sorprès el que expliques, que degut a les altes temperatures de la lava aquestes van quedar convertides en pedra i van morir a l'instant.

També m'ha cridat molt l'atenció la fotografia que has posat a l'entrada en la qual surten les persones de la ciutat de Pompeia convertides en pedra després d'haver estat desenterrades. Sincerament la imatge impacta molt, perquè hi ha una persona en la fotografia que fins i tot té una postura de asseguda i que estava com a punt de caure en el moment en que la lava va acabar amb la seva vida, realment veure aquesta imatge impacta molt.

Tot i que va ser una catàstrofe tenint en compte que va morir gairebé tota la gent de Pompeia, aquest esdeveniment ens ha ajudat molt avui en dia a saber sobre la vida de la gent en aquella època, ja que moltes de les escultures i objectes quotidians de l'època s'han pogut conservar gràcies a la lava que les va cobrir.
Carla Espinosa ha dit…
Sempre ha estat present aquest succes, ja que tots tard o dora em sentit a parlar sobre ell.
Realmet va ser una tragèdia ja que va morir moltissima gent però gràcies a això s'han conservat molts objectes romans en que ens ajuden a saber coses de l'antiguitat i sobre els romans.
Per altre banda es molt sorprenent el fet de que la gent es quedés tal com estàven en el moment de la tragèdia.

Aquest succes sempre m'ha semblat molt interessant i molt estrany a la vegada, molt bona entrada!
Unknown ha dit…
Pobres persones que van patir aquesta erupció del volcà però per una part, gràcies a l'erupció ara podem saber com "vivien", quins objectes feien servir,... ja que la lava ho va convertir tot en pedra.
Bona entrada Paula!
Martina Maldonado ha dit…
M'ha encantat la teva entrada Paula! Sincerament no havia escoltat parlar mai d'aquest volcà però per les grans conseqüències que va tenir no dubto de que sigui un tema molt parlat.
Crec que el descobriment d'una ciutat enterrada per l'erupció d'un volcà té moltes avantatges en el món de l'història ja que d'aquesta forma es poden trobar restes de la societat, que si no haguessin estat petrificat probablement mai s'haurien trobat.
Bona entrada Paula!
Irene Sánchez ha dit…
Sempre m'ha cridat molt l'atenció li que va passar a aquesta ciutat. Viure en aquella ciutat en aquest instant hauria de ser tant angutiós i desesperant... no m'ho imagino. Malgrat la tragèdia, gràcies a això ens han quedat restes romanes molt ben conservades, així que algo bo hem tret almenys...
Bona entrada
Adrià Sanchez ha dit…
Molt bona entrada Paula, ja sabia alguna cosa sobre el que va passar a Pompeia, trobo una cosa molt cruel de morir! M'ha agradat molt la manera de com expliques la informació. Sincerament m'agradaria molt anar a visitar aquest lloc i saber com era abans les coses i si tot era tan diferent a avui en dia, jo penso que no! Cada dia es troben coses noves i es descubriexen antiguitats i perquè s'han d'acabar aquesta és la pregunta! Molt bona entrada Paula!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)