HIPÀTIA




Hipàtia (Alexandria 370dC-415dC)

Va ser una filosofa matemàtica i astrònoma influenciada per Plató, descendent de l'astrònom Teó. Va incentivar la ciència exacta i el raonament a partir de la lògica i va ser membre i cap de l'escola més prestigiosa d'Alexandria l'Escola Neoplatònica d'Alexandria.

Hipàtia és la primera dona experimentada en la matemàtica de la qual es té coneixement. Va aportar i millorar coneixements sobre com reconèixer les estrelles i va inventar un aparell anomenat densímetre que serveix per calcular la densitat dels líquids sense la necessitat de calcular la massa i el volum prèviament.

Va ser una dona criticada ja que no creia en la religió i a més al contrari de les dones de l'època era forta de caràcter i amb un pes important a la zona.

Actualment Hipàtia és tota una institució per les associacions feministes que la consideren una guerrera, i també és un personatge important dintre de la mitologia ja que representa l'extinció del pensament clàssic.

Encara no se sap la causa exacta de la mort d'Hipàtia, però es creu que uns cristians van agafar-la per sorpresa a casa seva i la van lligar a un carro i la va torturar fins que va morir.








- Creieu que Hipàtia ha sigut una dona important en la història?


- Heu vist la pel·lícula Àgora? què us ha semblat?


Oriol Colchón
4t ESO

Comentaris

Cristina Sandoval ha dit…
Crec que va ser una dona important i que va fer moltes aportacions. Encara que no he vist la pel·lícula Àgora seria interessant veure-la.
Laia Fernández ha dit…
Si moltes dones haguessin tingut l'oportunitat d'expressar els seus coneixements al món, moltes més coses s'haurien descobert. bona entrada!
Si a les donas desda un principi les dexesin expresarse ara no aurian tans cunflictes per si el homa es mes llest o la dona
Pau Laviña ha dit…
Si en la seva epoca, les dones, haguessin explicat les seves opinions i tot els seus coneixements, ara no hi hauria tants problemes
Cristian Martinez ha dit…
Crec que va ser una dona que va aportar moltes coses, tot i les complicacions que va tenir. Jo si que vaig veure Àgora i estava molt bé, amb un final una mmica trist però clar.
Bona Entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)