LES TRES GRÀCIES

Les tres Gràcieds, Rubens

Segur que tots heu vist aquest quadre alguna vegada. Doncs bé, jo os volia explicar la història de les Tres Gràcies.

Les tres gràcies del s.II d.C, descoberta en el mont Caelius

Les tres eren filles de Zeus i de la ninfa Eurinome. Els seus noms eren Aglae, que estava casada amb el déu Hefest, Eufrosine i Talía. Eren les deesses de la bellesa, de l'alegria i de l'encanteri. A cadascuna li corresponia una qualitat com ara la bellesa, l'esplendor i el bon gust. Les tres presidien els banquets, les danses i totes les activitats i celebracions plaents, és a dir, tot allò que fos agradable, atractiu... Atorgaven als déus i als mortals l'alegria, la llibertat , la saviesa i la genialitat per un artista.


Rafael Sancio 1501

Les tres Gràcies eren companyia habitual a l'Olimp d'Afrodita i d'Heros i estan molt relacionades amb les muses que es divertien amb la música que tocava Apol·lo. Les tres eren unes dones molt belles i modestes, sempre anaven amb el cabell mal recollit perquè es despentinava amb els balls.

Aina Gràcia
1r Batx

Comentaris

Cristian Martinez ha dit…
No sabia que eren l'anima de les festes i l'alegria de l'olimp.
Bona entrada!
mireia ha dit…
Poc estrany que l'art vagi relacionat amb la mitologia!! Aquest any, a història de l'art, m'estic adonant que a moltes obres d'art apareixen referències a la mitologia grega i romana.
Aquest quadre m'agrada, per la història que hi ha darrere, i per la representació de cadascuna de les dones, però segueix agradant-me més l'escultura d'Eros i Psique. :)

Mireia

Entrades populars d'aquest blog

LES CIUTATS ROMANES

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE