22 de març del 2011

GOOGLE EARTH I ELS ROMANS!


Els avenços tecnològics cada vegada són més i millors... I a més, permeten saber més coses sobre l'Antiguitat.

Google Earth és un programa de la marca de Google que consisteix en la possibilitat de visualitzar en els nostres ordinadors el que els satèl·lits veuen des del cel.

Gràcies a aquest programa, l'arquitecta
Conxa Roca ha descobert uns nous jaciments romans que, com que estaven submergits sota el mar, no es podien veure des de terra i sí des del cel. El jaciment es troba al km 17 del poble de La Manga, a Múrcia i dóna amb el Mar Menor. És un jaciment ara submergit que medeix 1400 metres x 270. La seva trama octogonal ens mostra que és un antic poblat romà. Està protegida per la llei de patrimoni històric. El govern del poble de la Manga ha organitzat activitats per a nens de 10 a 15 anys interessats pel submarinisme per poder veure el jaciment.

Per saber-ne més cliqueu aquí.

Anna Solà
4t ESO

9 comentaris:

Adrià ha dit...

Ostres! Deu ser impresionant poder veure aquestes restes romanes sota el mar.
Sempre s'hi podria fer una sortida per a contemplar aquesta meravella...

Bona entrada!

Aina ha dit...

A lo millor és que han trobat l'Atlàntida! Encara que ho dubtu. Trobo bastant curiós que hi hagi un poble summergit al mar i que nomes es pogués veure des de el cel.

abigail ha dit...

Bona entrada :)
No en sabia que es podien fer aquestes coses, i menys se com es fan, perquè mirar les coses amb una distancia desde el cel em semblava dificil de veure el que hi ha en el fons marí, però esperu que aquelles trovalles siguin molt útils, tal i com han sigut les altres que s'han anan trobant durant la història.

Ivan ha dit...

Bon descobriment, tal com diu l'Adrià, ha de ser impresionant veure aquestes romanes submergides. També crec que si es fiquessin mes mitjans per a l'arquologia, torbariem un món clàssic bastant més ampli del que tenim avui en dia, sinó com s'explica que no hagin trobat aquestes restes romanes en un mar freqüentment transitat abans?

Ave!

Wang Jun ha dit...

Em sembla molt fort i interessant que s'hagin trobat unes restes Romanes al mig del mar gracies a Google earth.
A mi aquet programa m'agrada molt ja Wang

Cristian Martinez ha dit...

Es molt interessant que les noves tecnologies permetin descobrir noves troballes i en aquest cas observar un poblat roma, enfonsat al mar. El qual des de terra no es podia veure.
Bona entrada!

Gerard Bou ha dit...

És una gran casualitat trobar unes restes pel google ja que són fotografies fetesbdes de molt lluny i sembla mentida que es vegi tan bé i tant aprop i es puguin trobar. Molt bon invent.

Arnau Riera ha dit...

Esta molt be que les tecnologies d'avui en dia ens permetin descobrir restes dels romans.
Bona entrada :)

Judit ha dit...

No sabia que es poguessin fer tots aquestes coses! Que bé que tinguem tantes tecnologies!!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts