Nosaltres a classe hem fet un petit treball sobre els déus de l'Olimp, ara us explicarem els atributs, les competències, i mites dels déus; Hermes, Eros, Hades i Posidó, també us direm el nom en llatí i en grec de cada déu.
HERMES
El seu nom en llatí és Mercuri, i en grec és Hermes.
ATRIBUTS
Els seus atributs són una capa, un casc alat i, als peus, unes sandàlies també alades, i a la mà porta un caduceu que li va regalar Apol·lo.
COMPETÈNCIES
Hermes era el déu missatger, dels viatgers, dels comerciants, dels lladres, dels pastors, i era l’herald dels déus.
MITE
Hermes quan era un bebè, es va escapar i va robar les vaques d'Apol·lo, va matar unes vaques i va construir una lira. Apol·lo amb les seves dots d'endevinatòria va descobrir el culpable. Apol·lo va portar a Hermes davant de Zeus perquè el castigués. Però Hermes li va donar la seva lira a Apol·lo, Apol·lo va regalar-li el seu caduceu d'or, i d'aquesta forma van fer les paus. Apol·lo es va convertir en el déu de la música i Hermes en el dels pastors.
DESCENDÈNCIA
Hermes era fill de Zéus iMaia. Va tenir varis fills amb diferents noies, com: Dafne, Hermafrodita i Autòlic.
Hermes, museu del Vaticà
EROS
El seu nom en llatí és Cupido, i en grec, Eros.
ATRIBUTS
Eros no té molts atributs, però normalment se'l representa com a un nen ala amb les parts íntimes al descobert. També porta un arc.
COMPETÈNCIES
Eros era déu del sexe i de l'amor, també de la continuïtat de les espècies.
MITE
Hi havia una vegada un Rei que tenia tres filles molt maques, però hi havia una de les dos que s'anomenava Psique que era molt mes maca que les altres.Psique amb la seva bellesa, feia que tot el mon volgués adorar-la.
I un dia Venus es va assabentar que hi havia una noia que era més maca que ella i per tant, Venus no ho va consentir, i el que va fer va ser dir-li al seu fill , Eros que li fes un encanteri perquè Psique es casés amb el noi mes lleig que li anava al darrere i aixi va ser però quan Eros va anar a fer-li l'encanteri a Psique, es va enamorar d'ella. Eros li va amagar a la seva mare Venus i per tant Psique no es va casar amb cap mena de monstre.
Eros i Psiqué, Antonio Canova
HADES
El seu nom em llatí és Plutó, i en grec és Hades.
ATRIBUTS
Es representa sostenint una banya senyal d’abundància i riquesa. Normalment surt amb la seva dona i el ceptre. Tenia barba. També a vegades sortia un gall.
COMPETÈNCIES
Hades el déu de l’infern, i dels morts. En la religió grega es creu que tots els esperits van a Hades.
MITE
Hades surt a dos mites curts però no poc importants. Un d’ells és el mite de Persèfone.
Persèfone era la neboda d'Hades, mentre un dia amb les seves amigues jugava a collir flors, Hades la va raptar i obligar a viure amb ell per tota l’eternitat en el subsòl. Zeus, pare de Persèfone no volia que la seva filla visqués per sempre allà i va intentar treure-la. Es diu que qui menja el menjar del subsòl, no podria sortir d'allà, però no era un menjar qualsevol, si no que eren 6 grams de magrana, i així ho va fer Hades, va donar a Persèfone el menjar del subsòl, i aquesta se'l va menjar, i va haver de viure per sempre més a l'infern.
Hades i Persèfone
POSIDÓ
El seu nom en llatí és Neptú, i en grec és Posidó.
ATRIBUTS
Posidó va sempre muntat en un carro tirat per dos animals molt curiosos, mig cavall mig serp, i envoltat d'éssers marins. I sosté un trident.
COMPETÈNCIES
Posidó, a l'hora de repartir-se el món entre els seus germans, Zeus i Hades, li va tocar el mar, o l'aigua en general.
MITE
Un dels mites més coneguts de Posidó, és el de Medusa:
Medusa era una humana qualsevol que es va enamorar de Posidó.Van estar mantenint relacions en el temple sagrat d'Atena. Quan aquesta s'assabentà de l'ús que se li feia al seu temple, va convertir Medusa en una noia amb els cabells de serp, i cada cop que aquesta mirava algú, aquella persona es convertia en pedra
Des d'aquell moment, Medusa va començar a viure sola en una illa.
DESCENDÈNCIA
Posidó, déu del mar, fill del tità Cronos i Rea, els seus germans eren Zeus i Hades. Va tenir un fill amb Amfitrite, una de les nereides, anomenat Tritó. Però a part de tenir Tritó amb Amfitrite, també va tenir nombrosos amors, també fills, especialment amb nimfes dels brolladors i de les fonts, entre ells el gegant Orió i el cíclop Polifem.
Tot i per ser el vostre primera entrada està molt bé. Si no ho sapigués diria qeu ja teniu molta practica. Dsprés dels déus encara m'enrecordo de la vostre exposició. Hos felicito! Ho ha quedat moolt bé!
Maria, estic d'acord amb tu, us ha quedat molt bé. Amb aquest treball hem apres coses noves, entre elles a utilitzar un nou programa, però alhora ens ho em passat bé. La exposició us va quedar molt bé també!
Anònim ha dit…
Odaaaaaaaaaaa. Crec que aquest és un treball amb dedicaciió i esforç i això es nota. no per que hagi vist el treball a clase sinó perque heu siguut un grup que s'hi ha dedicat.
Si Maria és veritat durant la realització d'aquest treball ens ho hem passat molt bé i l'entrada al final a quedat bé i el prezi també. Fent aquest treball hem aprés molt sobre els déus de l'Olimp.
bona entrada! la primera i la segona història no les havia sentit mai, la veritat que és prou interessant. crec que està bé fer aquestes explicacions d'aquestes maneres.
molt bé :)
Anònim ha dit…
M'ha semblat una entrada molt interessant, ja que en sabia poc dels deus de l'Olimp, i amb aquesta entrada m'ha quedat tot molt més clar. Tot hi així tinc una pregunta: Qui va ser el responsables de crear a cada un dels deus?
L'època hel·lenística, amb la formació de l'Imperi Alexandre dues tradicions artístiques molt diferents, l'oriental i la clàssica, havien entrat en contacte donant origen a una nova manera de concebre l'art l'escultura: L'Hel·lenisme. Amb l'Hel·lenisme els ideals clàssics de bellesa, harmonia, serenitat i equilibri són abandonats en favor de la tensió, el moviment i una expressivitat extrema. Els rostres dels personatges es mostraven una gran expressivitat mostrant sentiment de patiment i passió. Les representacions continuaven sent naturalistes, però van abandonar l'idealisme en favor d'un major realisme. També va aparèixer nous temes com la vellesa, la infància, la quotidianitat, el dolor o la mort. Gal moribund També va aparèixer la representació de grups escultòrics amb composicions complexes que presenten un gran dinamisme expressivitat . Bou farnesi s.II a.C. Amb l'Hel·lenisme Atenes perd protagonisme com a centre cultu
La societat romana, era similar a la grega ja que també es dividia en parts. Aquesta societat es basava en el naixement i en la riquesa de la persona o familiar. La primera classe de persona que hi havia eren els ciutadans però a diferencia de la societat grega aquí hi ha subgrups, dintre dels ciutadans els subgrups són: Patricis : Els patricis eren els descendent dels fundadors de la ciutat, aquest grup era el representant de l'aristocràcia en la societat, a part de ser els referents en la societat, tenien uns privilegis polítics, econòmics i socials i no pagaven impostos. També tenien moltes terres on hi treballen pagesos. Plebeus : Els plebeus eren els descendents de les primeres famiílies que havien anat a Roma a viure-hi. Aquests plebeus al principi no tenien cap poder ni drets ni deures, ni tan sols podien casar-se amb un patrici. Després de molts intents, però, van aconseguir una mica d'igualtat, ja que van passar a tenir drets i deures, i tot graciés a q
Les cases romanes més luxoses unifamiliars es deien domus . Eren d'una sola planta i estaven orientades cap a l'interior, gairebé sense finestres i al voltant d'un pati central, l' atrium . Domus romana Les cases oferien tota mena de comoditats, incloent calefacció. A l'entrada hi havia un vestíbul. D'aquí es passava a l'anterior, a l' atrium , que consistia en un pati interior cobert amb una obertura al centre anomenada compluvium que deixava entrar l'aigua de pluja. Aquesta aigua queia en un petit estany anomenat impluvium . A l' atrium donaven les diferents habitacions de la casa: dormitori ( cubiculum ), menjador ( triclinium ), cuina ( culina ) , i recintes laterals ( alae ). Atrium Maqueta d'una domus romana Per influència grega es va construir el tablinum , el despatx del pater familias, en què solia rebre als seus clients. També darrere de l' atrium es va construir un pati major envoltat
Comentaris
A l'hora de fer aquest treball,ens ho hem pasat bé, i alhora, hem après moltes coses sobre els déus de l'olimp.
Recordo tot una mica ja que veu fer la exposició a la classe de Cinema de clàssics.
Us heu esforçat molt, felicitats.
Dsprés dels déus encara m'enrecordo de la vostre exposició.
Hos felicito! Ho ha quedat moolt bé!
Amb aquest treball hem apres coses noves, entre elles a utilitzar un nou programa, però alhora ens ho em passat bé.
La exposició us va quedar molt bé també!
Molt Bona entrada.
Molt bona feina!
Per cert. Que no us ho he dit:
MOlT BONA ENTRADA
Bona entrada
Us felicito.
El prezi esta molt bé.
la primera i la segona història no les havia sentit mai, la veritat que és prou interessant. crec que està bé fer aquestes explicacions d'aquestes maneres.
molt bé :)