LES CASES ASTROLÒGIQUES

Introducció a les cases
Les Cases astrològiques foren la principal innovació de l'astrologia grega i tot i això avui en dia encara s'utilitza. Aquest sistema va permetre la superposició d'un cercle al cercle zodiacal representant l'horitzó local de nativitat. O sigui que es va oblidar el principal cercle que constituïa el zodíac per un de nou que reduiria els límits d'aquest anterior a l'horitzó local. Astronòmicament això representa la rotació de la Terra en 24 hores i la unió al cercle zodiacal de signes formant un conjunt que pot individualitzar qualsevol naixement amb precisió per no haver de minimitzar gens la recerca. Especificant l'esmentat abans, en el sistema de Cases el que individualitza l'horòscop és la situació geogràfica,el lloc de naixement, ja que l'horitzó canvia molt ràpid tan per l'hora com per l'espai. Aquest sistema renova el mecanisme antic i es acceptat casi amb unanimitat, tot i que sovint els governants, abans de que arribés aquest sistema, sempre havien estat aliens a l'astrologia i a vegades la penalitzaven, per exemple molt abans Èudox de Cnidos i Carnèades, astròlegs, s'oposaven a ensenyar aquesta art, però cada vegada van sorgir més personatges que estaven a favor de l'estudi dels astres, sobretot en les èpoques més properes a la caiguda de l'imperi romà.
Com funciona?
El sistema de cases que es va formar principalment fou el de Cases-Signe, es basa en l'assignació del signe d'Ascendent com a primera Casa convertint els altres signes per ordre en les Cases 2,3,4, i fins la 12. O sigui, si es calcula un Ascendent a 12 graus d'Escorpió tota la Casa 1 serà del signe d'Escorpió, des del grau 0 fins el 30 Sagitari serà la Casa dos, Capricorn la 3 i així successivament. Però això no significarà que la Casa 10 sigui la del "Mig Cel", sinó que aquesta variarà segons l'horòscop individual. El primer que es fa és adaptar la forma de l'horòscop considerant el grau ascendent com el principal de la Casa 1 i el punt més important en el camp astral. Aquest sistema de Cases es denominarà Sistema de Cases iguals.
Exemple del sistema de Cases.
L'inici
Aquesta idea de dividir el cercle zodiacal en 12 Cases que representen el moviment rotatori diari de la terra va sorgir d'Alexandria, el centre cultural de més importància després de la dinastia grega delegada d'Alexandre el Gran i el general Ptolomeu, més concretament, va ser idea de l'astròleg egipci Petosiris el 140 a.C. En la seva idea les Cases feien, igual que es feia amb els signes anteriorment, una divisió en 12 parts de 30 graus cada una al cercle, però amb la diferencia de que cada una de les cases representa cada part segons les constel·lacions que van apareixent cada dos hores des del naixement. Amb aquesta tècnica s'individualitza l'horòscop amb molta més precisió que no pas amb els signes.

Per tant el sistema de cases ens dona com a resultat un horòscop individual que ara és diferent entre persones nascudes el mateix dia i a la mateixa ciutat i que per tant individualitza els assumptes de cadascú per què a cada casa se-li assigna diferents assumptes relacionats amb la vida del subjecte.
Aquest sistema es va acceptar i normalitzar tant ràpidament que fins i tot ara encara s'utilitza en els horòscops actuals.

Àlex Pujalt 
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Mai m'hauria imaginat que l'organització de l'horòscop seria tan complexa, tot i que tampoc m'ho havia plantejat mai. De totes maneres, he de dir que encara tinc el dubte de com els astròlegs estudiaven les estrelles. Què et semblaria fer una entrada que en parlés? ;)
Unknown ha dit…
Aquests dies, sembla que hi ha un grup de gent que viu la seva vida basada en el seu símbol de l'horòscop, i probablement no saben d'on prové. Realment és una organització profundament complexa, fins i tot al principi m'ha costat una mica d'entendre! Una entrada molt interessant.
Anònim ha dit…
Una entrada molt interessant, no tenia ni ideia de que això dels signes del zodíac fossin tan complexes. Tot hi això, tinc un dubte, els noms dels dotze signes, quin orígen o motiu tenen? (És a dir, com és que cada un es diu com es diu actualment)

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES