5 de febrer del 2018

SOCIETAT GREGA

LA SOCIETAT GREGA

Un dels factors més destacables en la vida grega era la societat, aquesta era dividida per dos grups:

Ciutadans: Els que eren considerats ciutadans tenien drets i participaven si volien en la política però també tenien que depositar una part dels seus diners en impostos. Dintre de aquest grup de ciutadans, hi havia gent amb mes recursos que altres. 

No ciutadans: Els no ciutadans no se'ls va permetre col·laborar amb la política. Dintre de aquest grup hi havien subgrups: 

Els que venien de fora i es dedicaven bàsicament al negoci. Aquestes persones que venien de fora havien de pagar impostos i l'única manera que tenia per pagar aquests impostos era l'opció d'entrar a l'exèrcit, però a diferencia del grup de ciutadans ells per molt que paguessin els impostos no podien participar en la política.

Els esclaus, a part de ser explotats, no eren considerats persones. Els feien treballar o bé on residien les persones amb diners o al camp. A les dones només se les feia treballar a casa, ja que totes les dones en aquella època s'hi dedicaven, però les esclaves treballaven amb un home de supervisor.

Les persones que acabaven essent esclaus, era o bé perquè no havien pagat alguna cosa important o perquè erets de descendència de un esclaus o per últim perquè t' havien empresonat en una guerra.

piràmide de les diferents classes socials

Lluís Domènech
1r Batx

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal destacar un fet molt important en la societat romana que t'has descuidat, i és que el nombre de ciutadans era bastant inferior que el de no-ciutadans; de fet, els no-ciutdans era la gran majoria de la societat.
Malauradament, l'existència d'esclaus és la més penosa de la societat romana. En molts dels meus comentaris he destacat que en molts aspectes eren precursors, però en aquest cas de l'esclavisme, es obvi que no puc dir el mateix.

Anònim ha dit...

Quina societat més diferent respecte l'actual! Avui, ens trobem amb una societat de classes (alta, mitjana, baixa), i llavors una sorprenent estructura entre "persones" i "no-persones"
Bona entrada!

Helena ha dit...

Tenien una moralitat completament diferent a la nostra, una moralitat sense cap mena de respecte i on predominava el racisme i la xenofòbia. Tot i així, encara que no predomini gaire, o almenys no tant com abans, aquesta discriminació encara es pot veure en el nostre dia dia. Bona entrada!

Unknown ha dit...

Les societats sempre ha tingut les seves classes, des de la prehistòria fins avui en dia. Encara que haguem evolucionat, seguim tenint prejudicis i és una cosa a millorar pel futur. A vegades les societats passades ens poden donar exemple del que no hem de fer. Bona entrada!

Martina Vilar ha dit...

És curiós que en aquella època, a la majoria de gent els anomenaven no- ciutadans volent dir que no són éssers humans. A més a més maltractaven els esclaus com a persones inferiors. Bona entrada!

Nora Prado ha dit...

El que més ma sobtat és el tema en què has explicat quant les persones què venien de fora tenien que pagar impostos i a sobre a l'exercit! increíble!

Karina Szabo ha dit...

En la història sempre han hagut classes socials, sempre han dividit gent segons els seus poders i els seus drets, tot i que abans estava molt més marcat que a l'actualitat. Trobo molt bé que hagis mencionat el tema dels esclaus, ja que en la seva època els deixaven de banda, almenys ara donar-los la seva importància! Bona entrada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts