ZEUS

Zeus, en la mitologia romana anomenat Júpiter, és fill de Cronos i Rea. Va lluitar contra el seu pare amb l'ajuda dels seus germans gràcies a això va arribar a ocupar el seu tron a l'Olimp. 
Els seus atributs són : el llamp, l'àliga, i el ceptre.

Zeus és va casar amb Hera , però va tenir diferents embolics i fills amb altres dones ja fossin divines o mortals però també va mantenir relacions amb algun noi anomenat Ganimedes. Una de les seves dones era Mnemòsine deessa de la mèmoria. Amb ella va tenir nou filles. 
Sèmele

També va estar amb Sèmele era la filla del rei de Tebes. Zeus mantenia relacions amb ella d'amagat i estaven a punt de tenir un fill. 
Hera ho va descobrir i va intentar convèncer a Sèmele perquè deixes de tenir relacions amb Zeus. En no fer-li cas la va enganyar i li va dir que el seu amant no era Zeus. Després d'uns dies Sèmele i Zeus es van retrobar. Ella li va demanar que li demostrés que no es feia passar per Zeus. Va intentar convèncer-la perquè escollís una altra cosa per demostrar-li el seu poder però Sèmele no va voler. En demostrar-lo el seus rajos van cremar Sèmele i la van matar.
Bacus, Michelangelo 1496
Museo del Bargello, Florència

Zeus va arrencar el seu fill del ventre de Sèmele i se'l va cosir a la cuixa. Quan va créixer se'l va descosir de la cuixa i va néixer Dionís el déu del vi i de la festa.
Els seus atributs són el raïm, una copa a la mà o el tirs a la mà i una pantera negre.
Va descobrir la vinya i es va haver de guanyar un lloc a l'Olimp.

Sara López
4t ESO

Comentaris

Maria González ha dit…
Molt bona entrada! No havia sentit mai a parlar d'aquesta història tan curiosa entre Sèmele i Zeus. El que més m'ha sorprès és el fet de que Zeus es cosís el seu fill a la cuixa i que quan va ser gran el va deslligar, quina bogeria!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES