SANTA APOL·LÒNIA D'ALEXANDRIA

Santa Apol·lònia va ser una més del grup de verges màrtirs que van patir a Alexandria (Egipte) durant un aixecament local contra els cristians, abans de la persecució de Deci. Va ser martiritzada mitjançant l'extracció  violenta de tots els seus dents, i per aquest motiu, és considerada la patrona de l'odontologia.

Apol·lònia, representada amb unes pinces
Santa Apol·lònia, va néixer a Alexandria, als voltants de l'any 200, en una família de classe alta. Es diu que els seus pares eren pagans, i per això, li van posar de nom Apol·lònia, en honor al Déu Apol·lo.
Va tenir una educació molt bona i va poder visitar la Biblioteca d'Alexandria regularment.
Als 16 anys, va ser batejada al cristianisme i va dedicar la seva vida a predicar les ensenyances bíbliques, tot i que va ser difícil, ja que vivia en una societat politeista.

En aquella època, l'emperador romà Marc Aureli Antoni Cassià, va ordenar l'extermini dels joves d'Alexandria ja que per un rumor es pensava que anaven en contra seu. Apol·lònia se'n va adonar a temps i va salvar els seus companys. 

En temps de l'Imperi Romà, sota el règim de l'emperador Filip l'Àrab, hi van haver diverses persecucions  als cristians, en les quals es practicaven tortures i assassinats que van generar molts màrtirs catòlics, que preferien la mort abans de renunciar la seva fe cristiana.

A Apol·lònia, després d'una forta pallissa, la van agafar per què renunciés a la seva fe i blasfemés. Però ella no va sucumbir i van acabar destrossant-li la boca. Davant les amenaces de cremar-la viva, ella va sol·licitar que la deixessin anar per pronunciar les seves últimes paraules. 

Home arrencant les dents a Apol·lònia

Després de confirmar la seva fe per Crist, va sostenir que el seu martiri serviria per ajudar a les persones amb mal als queixals, i així, va suggerir que aquestes persones la invoquessin per intercedir davant el Totpoderós. Posteriorment, a l'any 249 D.C, es va llançar a les flames, però com que no moria, la van acabar degollant.

Èrica Palomares
1r Batx

Comentaris

Oh Erica! Mai n'havia sentit a parlar, ni tant sols em sonava el nom. M'ha agradat molt. Genial.
Anònim ha dit…
L'entrada m'ha agradat molt. Trobo molt violent que li arrenquessin les dent. No sabia res sobre aquesta història. Molt bona entrada Èrica.
Anònim ha dit…
M'ha semblat molt interessant, però és molt cruel que li arrenquessin les dents...
Sara ha dit…
És una entrada molt interessant, però m'he quedat molt sorpresa del que va fer l'emperador Filip d'Àrab, i de la manera que van respondre les altres persones davant la seva amenaça, és a dir de preferir la mort abans de perdre la fe cristiana.
Però m'ha agradat molt.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES