ODISSEA 2014

Els dies 3 i 6 de febrer els alumnes de llatí de l'institut participarem al concurs Odissea. Aquest any el tema de les preguntes seràn sobre el teatre a Roma i a Grècia.
Els tres primers dies (3, 4 i 5 de febrer) sortiran publicades tres preguntes que tractaran sobre un tema relacionat amb la Cultura Clàssica.
  • 1r dia: el teatre en la mitologia grega i romana.
  • 2n dia: el teatre en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
  • 3r dia:  el teatre en la historia i institucions grecollatines. 
El quart dia (dijous 6 de febrer), sortiran publicades altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat que les preguntes ordinàries: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes d’aquestes preguntes-pistaseguint el seu ordre de publicació. Totes aquestes preguntes tindran com a eix temàtic el teatre en la literatura grecollatina.

Els equips participants hauran de respondre les preguntes completant directament el formulari publicat a la pàgina web del concurs 

Per cada pregunta correctament contestada s’obtindran 5 punts i l’error suposarà el descompte d’1 punt. Si s’encerta la superpregunta s’obtindran 10 punts i per cada resposta encertada de les preguntes-pista per arribar a la solució s’obtindran 2 punts més; per cada error es descomptarà 1 punt.

No es poden deixar preguntes sense respondre (en blanc), tant a les tandes de preguntes dels tres primers dies com a la de la superpregunta, ja que en fer-ho s'anul·len totes les altres de la sèrie.
En les respostes no s’admetran abreviatures i s’haurà de respectar l’ortografia correcta de les paraules. Exemple: Sòcrates, no Socrates; cínic, no cinic. Tampoc es podrà afegir cap altre caràcter, com cometes “”, punts ., comes, parèntesi (), etc.

Des de l'institut Jaume Callís de Vic hi participarem uns grups de 1r de batxillerat: CIOSES, SURSUM CORDA, CUQUES TREMPADES  i ZOMBIS i un grup de 4t d'ESO: INVICTUS. Esperem gaudir participant en el concurs i que guanyin els millors!!!!

Ariadna Guardia 
1r Batx

Comentaris

Alba Masnou ha dit…
Síii!!!! Endavant amb el concurs!! Segur que guanyem! :D

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES