HÈCATE, LA DEESSA DELS TRES CAPS

El seu origen no està del tot clar, encara que es diu que és la filla d'un Tità, Perses, i de una nimfa, Astèria. Provenia de Tàcia i no va ser objecte del culte públic, que tendien a confondre-la amb Selene, Àrtemis i, fins i tot, amb Persèfone.


Devia tenir aquest aspecte


Sovint era representada amb tres cossos que representaven: lluna nova, lluna plena i mitja lluna. Com a divinitat nocturna, esdevingué el geni tutelar dels fetillers, persona que es dedica a la bruixeria o a algun tipus de màgia, i el seu culte acabar gairebé reduït a les sessions de bruixeria.


Autor anònim

Es descriu a Hècate com una deessa d'aspecte ferotge i terrible, posseïdora de tres caps: una de serp, l'altre de cavall i l'última de ós. Però si es deixa de banda la seva horrible aparença, tenia un cor sensible i dolç.


Hècate amb caps humans

Quan Hades va raptar Persèfone, Hècate va ajudar a la seva mare a buscar-la. Quan va pactar amb Hades que Persèfone pujaria sis mesos i es quedaria sis mesos amb el seu marit. En aquells sis mesos que estava en l'Inframón Hècate ajudava Persèfone perquè no tingués por. Gràcies a aquest acte, Hades la va fer convidada d'honor a l'Inframón. La seva feina és ajudar als ancians a creuar a l'altre costat, o sigui, guiar-los cap a la mort.

Aina Gràcia
1r Batx

Comentaris

Ivan ha dit…
Molt bona feina Aina!
No ne sentit gaire a parlar d'aquesta deïtat, molt curiós.

Ave!
Joan Oliva ha dit…
Bon treballl tot i que no et conec esta bé, m'agradaria fer-te un pregunta, les desses a cada foto surten amb 3 caps diferents, perquè?
Laura Juncà ha dit…
El treball està molt bé, no n’havia sentit a parlar abans d’Hècate però és interessant, curiós i una mica raro.
Unknown ha dit…
Mai havia sentit a parlar d'aquesta deesa de tres caps, ara ja conec una mica més la seva història. Bon treball!
Mireia Cutura ha dit…
No havia sentit parlar d'aquesta deessa, i és curiós que la seva aparença fos horrible i en canvi tingués un cor sensible i dolç. Això ens mostra que fins i tot la persona més cruel pot arribar a tenir bon cor!
Eduard de Ferrater ha dit…
Jo no sabia que hi havia una deessa així i m'ha fascinat molt.
Joan em sembla que podria respondre la teva pregunta i s'hi m'equivoco ja em corregireu.
Crec que és perquè ensenya la cara de la deessa que està parlant.
Marc Castañeda ha dit…
Jo no coneixia a aquesta deessa i m'ha semblat molt interessant com tots els altres déus olímpics. M'ha semblat curiós quan diu que per fora sembla una altre persona que per dintre, perquè en la vida també ocurreix.
Sofia Pineda ha dit…
Jo no sabia que Hecates va ajudar a Persefone. Molt curios i una bona entrada! :)
abigail ha dit…
Molt bé Aina!
tot i que mai he sentit a parlar sobre aquesta deesa, soposu que és perquè no se sap molt bé el seu origen.
Andrea Padilla ha dit…
Moltes gràcies per la informació sobre mitologia. Sempre està bé ampliar els coneixements, i la veritat és que mai havia sentit a parlar d'Hècate.
Irene Sánchez ha dit…
Bon treball aquest de les deeses, diu coses molt interesants.
Anahi ha dit…
Aquesta dona no em sona gens... Però sempre és bo coneixer nova gent, i més si m'acompanyarà a l'inframón quan sigui vella!!
Bona entrada!! =)
Alguna vegada havia vist l'estàtua però mai m'havia parat a pensar qui era, Però si ho hagués sabut, tampoc sabria qui era ella ja que mai n'havia sentit a parlar. Crec que és una forma de veure que t'has de fixar en l'interior de les persones perquè tot i que l'aparença exterior d'Hècate fos ferotge, la seva bellesa es trobava a l'interior. Molt interessant!
Anònim ha dit…
Em sembla molt interessant, aquesta deesa! M'agradaria afegir que el gos és l'animal que s'associa normalment amb Hècate, i fins i tot a vegades se l'anomena com "la gossa negra". És considerada la protectora dels gossos.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)