7 de desembre de 2009

COTXES CLÀSSICS...Apol·lo, és el déu del Sol, la bellesa, de la música i la poesia tant en la mitologia grega primer, com després en la romana. No ha sigut des de fa uns dies que em vaig adonar de que ja coneixia un cotxe amb referent clàssic... el model del cotxe és Gumpert Apol·lo.
Quina relació hi pot haver-hi entre el déu clàssic i el model del cotxe? Animeu-vos, que és facilíssim!

També podeu buscar altres cotxes, la marca dels quals té referents clàssics. Ànims!!!

Ivan Linares
1r Batx

22 comentaris:

andreaaa ha dit...

Hola:)
Crec que la relació que té el cotxe amb el seu nom d'Apol·lo és que com ja has dit el deu Apol·lo no només és el déu del Sol sinó també de la bellesa, la gent deu veure en aquests cotxes una bellesa increïble.

Responent a la teva segona proposta he trobat un cotxe que és molt conegut i, almenys jo, mai m'havia preguntat que volia dir el seu nom. Aquest és el "Ford Focus" que vol dir casa o llar.

Un petó:)

Jony ha dit...

Bona troballa Ivan

Jo també crec que al igual que Apolo es el déu de la bellessa, aquest cotxe destaca per aquesta caracteristica i es per això que es pot relacionar d'aquesta manera amb el producte.

Altres marques de cotxe clàssics que em venen al cap es Mini,Lexus, audi, seat exeo,Volvo, Acura, entre d'altres. La veritat es que si ens posem a pensar moltes marques de cotxe tenen orígen clàssic, alguns dels que he dit ja els tenim al bloc. :)
Adèu

Judith ha dit...

Hola

Jo crec que aquest cotxe destaca per la seva bellesa igual que el déu Apol·lo, jo crec que aquesta es la seva relació que tenen els dos .

Una de les marques que se m'acudeix es el Volvo,cal dir que hi han moltes marques de cotxes que tenen origen clàssic i estan relacionades amb alguns déus per les seves caracteristiques

Laia ha dit...

Com diuen els comentaris que ja hi ha, crec que la relació més apropiada és relacionar Apolo, que a part de ser el Déu del Sol, de la música i de la poesia, també és Déu de la bellesa.
Crec que per això van posar-li aquest nom: perquè aquests cotxes tenen un tipus de bellesa, que encanta a moltes persones.

Altres marques de cotxes, ara mateix, només recordo Volvo ja que alguna alumna va fer una entrada demanan quina relació hi havia entre el nom i el cotxe.

Mireia ha dit...

Com han dit els altres la relació del cotxe amb el déu Apol·lo, és la bellesa que tenen.
I per altra part de cotxes amb referents clàssics poden ser: audi i volvo, per exemple.

Tirant lo Blanc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
abigail ha dit...

Hola.

Jo crec que el nom del cotxe és relaciona amb el nom apol·lo, es per la belleza, apart que aquest cotxe pel que és veu crida molt l' atenció, i també crec que té relació ja que a la llum del sol brilla i dona tota la belleza que es pot donar.
Per altra part penso en altres cotxes com ara:Ford Focus,volvo,entre altres.

Mireiaa ha dit...

Ja que Apol·lo és el deu de la bellesa, penso que la relació que té amb el cotxe és que aquest cotxe és molt guapo i crida l'atenció "igual que ho devia fer Apol·lo".

Ousama ha dit...

holaa!!!!!

Doncs es de logica perque el rei Apol·lo era el deu de la bellesa i aquest cotxee es molt guaaaaaaapooooo!!!

Maria ha dit...

Apol·lo representa la bellesa i posant aquest nom a aquest cotxe, aquest també representa la bellesa al igual que el Déu Apol"lo.

Elena ha dit...

Hola!
Crec que la relació que hi ha entre Apol·lo i aquest cotxe és la bellesa, ja que aquest déu, a més de ser el del Sol, era el de la bellesa, igual que aquest cotxe.

Јυδιт* ha dit...

La relació que hi ha entre el Déu Apol·lo i la marca de cotxe, Gumpert Apol·lo, és que el déu Apol·lo, a part de der el déu del sol, música i la posesia, també és de la bellesa, i és referirà en aquest aspecte el cotxe, que aquest tipues de cotxe és una gran bellesa.

Paueet ha dit...

Jo crec que com Apol·lo era el Deu de la bellesa, tenen relació en que aquest cotxe per molta gent té una bellesa interessant i diferent a la d'altres cotxes.

Albert ha dit...

Ja que apol·lo era el deu de la bellesa, li durien posar aquest nom al cotxe també per la seva bellesa, ja que és diferent dels cotxes que volten normalment pel carrer.

Aina ha dit...

Crec que es diu així perquè el cotxe té una gran bellesa igual que Apol·lo, a part també brilla molt el Sol. Altres cotxes són Focus, Volvo, Audi, Exeo i Acura.

Ave!

Nil ha dit...

Com que Apol·lo era el déu de la bellesa li deuen haver posat aquest nom perquè representa la bellesa. Altres cotxes amb noms en llatí o clàssics podrien ser: Volvo, Ford Focus, Seat Exeo, Renault Modus i Opel Astra, entre d'altres.
Adéu!

Elena ha dit...

Apol·lo era el deu del sol i també el deu de la bellesa, per tan la relació qe hi ha amb el cotxe es que es bellísim.
I el dos son dues coses belles.

Killian Aubà ha dit...

la relacio qu ehi ha en entre el déu, i el model del cotxe, es que apol·lo, era deu de moltes coses, hi entre elles, era el deu de la bellesa, i fique el nom d'apol·l al cotxre, per dir-li qu eés un model de cotxe bonic.

Joan Ariño ha dit...

Molt interessant de fet el noms dels deus Grecs i Romans s'han usat per donar nom a moltes coses: els coets Apol·lo o les llançaderes Saturn. També el noms dels planetes.

Víctor Almazán ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Víctor Almazán ha dit...

Aquesta entrada esta molt bé,jo crec que la relació que té el déu i el cotxe és que Apol·lo era el déu de la bellesa i aquest cotxe es molt bonic.

he estat buscant altres cotxes i he trobat un projecte que va fer Ferrari per un dels seus cotxes. aquest Ferrari és el Ferrari Zeus.Aquí us deixo un enllaç de la seva foto

http://2.bp.blogspot.com/-vFGCqotJa1o/Tcou2e-gRfI/AAAAAAAABTU/dlWzyfO-d3s/s1600/458%2Bitalia%2Bferrari.jpg

Enric Farrés ha dit...

Un nom de deu grec és perfecta per a cotxes ràpids i bonics, aquest que us deixo aquí és força bonic, el volkswagen eos, per la seva forma té el nom del deu del vent.

http://www.coches20.com/wp-content/uploads/1-volkswagen-eos-el-dios-del-viento-coches-2009.jpg