MAPES CONCEPTUALS

Una de les maneres de treballar els vostres apunts d'algunes assignatures pot ser seguint un mapa conceptual. Es tracta de plasmar en un full (de la mida que us sigui més còmode, a vegades el fem A3, d'altres A5...) de forma clara un esquema del que conté un tema.

La forma de plasmar diu molt de nosaltres i de la nostra manera de ser: veureu que els mapes que hem penjat a continuació són molt diversos.

La Noèlia, per exemple, és original i creativa i aquesta és la millor manera que té per estudiar, veureu els seus mapes originals i plens de color. Els colors no són aleatoris, sinó que segons la importància n'escull un o altre.

L'Alexandra, emocional i clara, ha fet uns mapes segons el que el text llegit li transmetia (caliu amb colors calents com vermells, grocs... i fredor amb colors de l'escala del blau). Ella emmarca la informació en grans blocs, clars i tancats.

L'Àlex és pràctic i va per feina. Veureu els seu mapa d'un sol color, amb la lletra petita (es fixa en els detalls) i molt organitzat.

L'Anna és esquemàtica, té un do per dir en poques paraules allò que molts necessitem dir amb moltes parrafades. Els seu color preferit és el blau, així que....

La Raquel és metòdica, organitzada i sempre cuida els detalls. D'aquesta manera estudia i d'aquesta manera ha fet els seus mapes...

Totes aquestes formes només funcionen si les fas tu mateix, no et serveixen els dels altres (encara que sí la informació que contenen). Us animo a provar-ho i ja em direu els resultats.

Penseu que el vostre cervell és com un petit ordinador i necessita que l'ompliu d'informació per poder funcionar, no n'hi ha prou amb memoritzar, cal INTERIORITZAR i penso que aquest mètode us pot ajudar.


PD: No cal dir que la informació que contenen aquests mapes és important i darrere hi ha tot un treball de recerca que aquí no es veu.





Comentaris

Montse ha dit…
Nois, la Majka us té ben calats, eh??... És broma, però és cert que us coneix les virtuts. Aprofiteu-ho, que us dóna molt bons consells.
Ànims, aquests mapes conceptuals estan molt ben fets.
Jony ha dit…
Tens raó Maika jo també faig esquemes i mapes conceptuals ja que m'ajuden a estudiar.
Els alumnes de 2on de Bachillerat ho han demostrat que cadascú es fa el seu mapa a la seva manera per entendre els conceptes de forma més interioritzada i esquematics
Michele. ha dit…
I de'n Michele, ni una paraula. Què és això? És que jo no tinc virtuts? Que jo també he fet l'esquema, eh!

Vaja, vaja... això no ho oblidaré... mai!
majka. ha dit…
Michele, petit saltamartins... no vas entregar.me els mapes (igual que l'Alba) fins uns quants dies més tard, i jo ja tenia feta la presentació. Em sap greu que els vostres no apareguin, això significa que no us tingui clitxats! ejej.

La puntualitat no és una de les teves característiques...
Anònim ha dit…
Tens raó Montse... la Majka ens té ben calats... almenys a mi! jajaja
Rakel ha dit…
Si,si...completament d'acord amb que la Majka ens té ben calats (com diu la Sandra) però això sempre va bé...
ja ens coneix!
Crec que té raó en les descripcions...aviam si els demés també s'animen a explicar-nos com fan els mapas conceptuals no?
Noe ha dit…
oieee
que maco queda això eh!!
encara que els meus els veigs una mica "xuxurrios"..
però la intenció és le que conta noO? i si, jo crec que sí ens ha servit :)
Duna* ha dit…
Que interessant! Els mapes conceptuals diuen molt de nosaltres és veritat.

Jo normalment faig un esquemes bestan extensos o poso tota la informació per guions prioncipals.
beeRtaa ha dit…
jolin.. auqets mapes conceptuals van molt be!
jo no acustumu a fer.. pero bueno xd
sempre e pensat que s'haurien de fer, ja que van molt be.
un petonet i es una currada.
Yasmina Mesa ha dit…
jaja! està clar que cadascú ho fa com li va millor, ja que es una bona forma d'estudiar. Per memoritzar o per entendre, això dels mapes es cert que es veu a tots els cursos!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)