LA DONA GREGA ANTIGA

A continuació us presento el petit treball de recerca que ens va demanar la professora de grec Teresa Devesa.
Com podeu veure en el títol, el meu treball va sobre la vida de les dones gregues, els seus costums i el seu dia a dia.

També hi ha una part pràctica on faig una comparació entre una dona grega antiga i una dona armènia actual.
Com que jo sóc armènia, he pensat que seria interessant fer una compració des del meu punt de vista.
Per acabar, us recomano que feu la pantalla gran perquè hi ha lletres que no es veuen amb la pantalla petita.



Després de la presentació m'agradaria fer-vos algunes preguntes:

  • Què penseu de l´evolució de la dona amb el pas del temps?
  • Sabeu alguna cosa sobre Armènia, on es troba, quina religió té o alguna altra cosa? :)

Desitjo que us hagi agradat i espero molts comentaris.

Knarik Badoyan
1r Bat

Comentaris

Teresa ha dit…
Com a professora m'agrada aprendre coses noves dels meus alumnes i amb el teu treball, Knarik, ho he aconseguit. Sabia molt poques coses del teu país, la teva llengua o el teu alfabet i gràcies a la comparació amb el grec, que s'escriu també amb un alfabet diferent al llatí, ja sóc una mica més sàvia.
Ευχαριστώ πολύ (moltes gràcies)
Jony ha dit…
Molt bé la informació
Durant tota la història la dona ha estat inferior al home ja desde la prehistòria era la que s'encarregava de recolectar i cuidar la casa i el bèstir mentre els homes feien les tasques dures en la etapa clàssica les dones gregues i romanes eren considerades esclàves dels homes, mentre el homes es dedicaven a la poítica al comerç,al treball, a la educació,etc...Les dones tenen una educació primaria i no tenien dret a vot,etc..només els homes.
En la Edat medieval segueix amb un estil similar, la dona considerada més inferior però durant aquella época la dona participava en alguns temes religiosos que els homes feien ja que en la edat mitjana la societat era teocentrista, més tard amb la edat moderna la dona ha estat més influent desde el 1770 comencen ha nèixer els sufragistes,que defensen a les dones.
Però el gran canvi es dona en la edat contemporanea després de la 1ªguerra mundial(1914-1918) al acabar la guerra com els homes estàven en els fronts durant al guerra les dones eren les que s'encarregaven dels càrrecs i tasques que feien els homes i s'ha demostrat qu tenen la mateixa capacitat de treball i coordinació que els homes,així és com s'ha començat a reconèixer el paper de la dona en la societat moderna que van retornar el sufragisme(Moviment femení que les seves actuaccions pretenen aconseguir el dret de vot a les dones),també s'ha incorporat en el mon laboral ,ja que molts ministres i grans carrecs son dirigits per dones, no obstant encara que ha evolucionat molt el camí de la dona cap a la igualtat de sexe ,encara falta un llarg camí per arribar al objectiu de aquesta igualtat ja que actualment les dones cobren un 20% menys que els homes només per ser dones i 1 de cada cinc llocs de responsabilitats són ejecutades per dones.Encara vivim en una societat masclista.

Respecte a Armenia és un país europeu al est del continent que limita amb Georgia i esta a vores del mar Càspia, la llengua oficial és l'Armeni i la capital l'Erevan, en aquest país la societat de la dona te un paper molt important en la economia, la població d'Armenia es de 3.326.448(Dates del 2003) i la seva moneda és el Dram
Cinta ha dit…
Està molt bé el treball, es molt interessant veure les diferencies entre la dona grega i la dona romana ja que son moltes les diferencies, entre altres coses que tè el powerpont però jo comento aquesta perquè l'he trobada molt interessant :) moltes gràcies per particiapar amb nosaltres jeje!
Montse ha dit…
Gràcies Knarik per fer aquesta comparació. Aquí es veu molt clar que coneixes els dos pobles i després en fas la comparació. Ens és molt enriquidor conèixer altres cultures, com la teva, perquè afavoreix el coneixement mutu.
majka. ha dit…
Knarik, has fet una feina preciosa. La veritat és que sempre que parlem de la dona en l'antiguitat acostumem a comparar.la, encara que sigui de forma inconscient, amb nosaltres avui en dia. M'ha agradat que algú fes una comparació amb una societat diferent a la de sempre. D'aquesta manera tenim l'oportunitat d'aprendre el doble. Així, doncs, gràcies per compartir el teu treball, una delícia.
mireia ha dit…
Doncs sincerament penso que les dones greguesno tenien drets, el fet de no tenir que decidir elles quan es casaven em sembla una cosa molt injusta ja que era el seu futur i no el dels seus pares. Penso que una persona s’ha de casar amb la persona que estima i no amb qui vulguin els seus pares.
El fet de ser una esclava del seu marit em sembla molt fort, pobres dones…
Tampoc trobo just que les nenes no poguessin anar a l’escola, tenien que tenir els mateixos drets que els nens..
Doncs la veritat és que havia sentit a parlar d’Armenia però mai m’havia parat a pensar quina religió té ni res...


Està molt bé el treball :)
rus ha dit…
Primer de tot moltes gràcies pels comentaris. Estic molt contenta perquè us hagi agradat el meu treball, i l'interès que heu tingut sobre el meu país d´origen.
Moltes gràcies al Jony per haver completat amb el seu comentari el meu treball, tot el que diu es cert.Les dades que dona sobre Armenia tambe són certes.
Gràcies a tothom per donarme la ben vinguda. Espero continua coloborant en aquet bloc.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)