LES LLENGÜES CLÀSSIQUES I LES TIC

Molts ètims grecs i llatins han estat utilitzats per a crear neologismes al llarg del segle XX i en l’actual per tal de denominar noves realitats que la comunitat científica i la tecnològica han anat desenvolupant. Alguns exemples són…

->Cibernètica: terme utilitzat l’any 1948 pel matemàtic Norbert Wiener pels seus estudis sobre els fluxos d’informació, en éssers vius i en màquines. Aquest neologisme prové del grec kybernetikos (Pilot d’una nau). Posteriorment, s’han creat termes derivats amb un valor semàntic restringit al món de la tecnologia informàtica com per exemple: ciberespai, cibercafès, ciberpolicia, cibersexe, etc.

->Emoticona: en la dècada dels anys vuitanta del segle XX, es va crear un sistema sencill per a classificar missatges electrònics: :) identifica un escrit simpàtic. Aquest sistema ha desenvolupat una gran combinació de símbols. El neologisme que designa aquest sistema de comunicació prové de la unió d’una paraula llatina, emovere (posar en moviment) i una de grega, eikón (imatge).


Aquests són alguns dels neologismes que jo he trobat. Vosaltres en sabeu algun?

Mireia Vidal
2n Bat

Comentaris

Unknown ha dit…
Ara així en fred no en sé cap, però son curiosos aquests dos termes..
Mireia Cutura ha dit…
Ara mateix no en sé cap, però segurament n'hi haurà molts més que desconeixem el seu orgien.
Bona feina :D
Pol ha dit…
No n'en se cap. Cada dia amb sorprenc més sobre l'antiga grecia i els llatins, perquè ens ajuden molt a posar-li nom a les coses. No se que fariam si ells no vessin viscut!

Bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES