30 de maig del 2011

HERACLES I GERIÓ X

L'aventura número 10  d'Heracles va ser a Erítia, on l'esperava Gerió.

Aquest era un monstre molt gran i podia volar amb les seves ales. Estava format per tres cossos humans units per la cintura. Semblava molt poderós: amb els seus sis braços lluitava amb tres espases i tres dagues. A més a més, mentre volava utilitzava una llança amb un cos i un arc amb l'altre.



Però això no era tot. Gerió tenia un gos - que era el germà del gos Cèrber dels inferns - que es deia Ortro. Aquest gos, juntament amb un pastó que es deia Euritió, s'encarregaven de vigilar el ramat de Gerió que Heracles tenia com a missió robar.



Gerió


Cèrber

Heracles va matar -los i va robar el remat de vaques vermelles i bous que tenia com a missió robar. Enfadat, Gerió va anar-lo a buscar per venjar-se. Per bona o mala sort, el monstre va anar a buscar a Heracles volant, així que l'heroi simplement va haver d' amagar-se i disparar una fletxa mortífera.


Aquesta fletxa, que va servir per matar Gerió, estava impregnada del verí de Medusa.
Altres versions diuen que va ser Hades (ja sabem que és el déu dels inferns) qui va decidir matar en tres parts a Gerió.




Anahí Domínguez

1r batx

11 comentaris:

Cristian Martinez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Brian Vásquez ha dit...

no sabia que el cacerber tenia un germa, em sembla que la historia es molt extensa.

Joan Ariño ha dit...

molt interessant tot això que ens expliqueu. A més és curiós veure com tota la mitologia grega està emparentada com tots els monstres, divinitat i herois tenen una arrel comuna.

elsa camins ha dit...

està mol be aqueta entrada. No coneixia aquest mita i tampoc aquest essers. No savia que hi havia un monstre que eran tres homes units per la cintura i tampoc que cerber tenia un germa.
Bona entrada!s

Cristian Martinez ha dit...

Esta molt ben explicat, és molt interessant aquesta missió d'Heracles. Gerió deuria ser un monstre molt temut per la gent.
Bona Entrada!

Adrià Gallardo ha dit...

No savia d'aquest mite mai l'havia escolat mol interessant

Aina ha dit...

És curiós l'aspecte d'aquest home, Gerió. No en tenia ni idea que el gos Cerber tingués un germà. Està molt bé l'entrada!

Adrià ha dit...

Ostres no sabia que Cerber tingués un germà, encara que tampoc coneixia aquesta historia.

Bona entrada!

Mireia Cutura ha dit...

Bona feina!
Cada dia ens mostres més aventures d'Hèracles que no coneixia i a més les expliques molt bé!
No coneixia el germà del cacèrber ni a Gerió pero crec que són interessants.

Gerard Bou ha dit...

A la meva classe han fet un treball del ca cèrver i em sembla casuós que de cop ens trobem un aentrada on parli del seu germà. Una bona cuoinsidència.

Anònim ha dit...

Es ben curiós com molt ben han dit els meus companys que el Cacèrber tingui un germà. A més Gerió és semblant i diferent al Cacèrber a la vegada, o sigui que la forma principal la tenen els dos però després el seu "desenvolupament" és bastant diferent, com per ex: el cabell de Gerió el Cacèrber no el té i així en molts altres espectes.

És impresionant la de històries que arriba a tenir Heràcles, però m'agraden ja que les seves històries estàn molt ben explicades i bastant interessants a la vegada.

Bona entrada!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts