1 de maig del 2011

EL ROCOCÓ I LA MITOLOGIA

L'altre dia a l'assignatura de Llocs va sortir un altra vegada el món clàssic. Es tractava d'un tipus d'art del segle XVIII que utilitzava la mitologia com a tema principal.



El rococó és un moviment artístic que es va desenvolupar a França entre els anys 1730 i el 1760. És posterior al barroc. 

Es caracteritza pels colors suaus, sense personalitat i lluminosos. Predomina la natura, la mitologia i la bellesa en els cossos nus. 

Tracta temes de la vida diària, no té influències religioses. Reflecteix la vida agradable, exòtica i sensual.

La mitologia era una excusa per pintar dones despullades, ja que buscaven la morvositat però hi havien de posar algun fonament.






Aquest era l'art de la noblesa francesa que vivia en grans palaus. Encarregaven quadres als grans pintors que ells mateixos pensaven i llavors eren el tema principal de conversació. 

Es feien quadres amb temes amagats, que donessin a pensar ja que, com que estaven avorrits, havien d'entretenir-se amb alguna cosa.


També els servia per mostrar els seus coneixements de mitologia davant els altres quan visitaven els seus palaus. Quedaven molt bé explicant els mites dels quadres que els havien fet davant els seus convidats.




La paraula Rococó té un orígen molt simple. Aquestes persones acostumaven a decorar els seus jardins amb roques i petxines (rocaille i coquille, en francès). Per posar-li un nom qualsevol a aquest art van decidir fer una contracció amb les paraules que decoraven els seus jardins.


Aquí us deixo una presentació sobre el rococó:




Per saber-ne més, podeu mirar aquest vídeo del principal artista del Rococó:




Us agrada aquest art o el trobeu recarregat?
Coneixeu algun quadre d'algún autor Rococó?


Anna Solà
4t ESO

8 comentaris:

abigail ha dit...

Hola!

Trobo que la pintura d'aquest segle era molt carregara, però està bastant bé, tot i així m'agrada força :)
Respecte a autors, ara mateix no sabria ben be quin dir, recordo que algun pintor si que l'havia escoltat en les classes de pintura, però nose com es deia.

Unknown ha dit...

Ho vam estudiar a llocs durant aquest curs i la veritat és que es molt interessant encara que al professor no li acabi d'agradar. Ens va ensenyar uns quants quadres però el més conegut és el de la foto, de la noia que es columpia.

fran ha dit...

És veritat ho vam fer a llocs i la veritat és que no em va agradar gaire però l'entrada està bastant ben feta. M'agrada.

max ha dit...

molt interesant, a mi m'agrada molt aquesta etapa de l'art, de fet l'hem estudiat a llocs fa poc, i m'agrada molt, sobretot la relació que te amb el món romà, i la mitologia.
bona entrada ana!

Yasmina Ketami ha dit...

Quan aquest quadree el vam fer a llocs em va agradar molt, amí m'agrada molt l'estil del Roccoco perque usa colors molt macos.
M'agrada:)

Anònim ha dit...

És veritatque la verem veure a llocs, a mi personalment nom'agrada aquest estil trobo qyue és sobrecarregat, sempre que apareixen temes demitologia la pintura es sobrecarregada.
Tot i així torbo interessant que es mesclin aquets temes.

Adrià Gallardo ha dit...

trobo aquest art un art fifi i recargat i no conec a ningun artitsta bona entrada >>:D

Carla Erra ha dit...

Trobo que molts consideren aquest art "lleig" pel fet que sigui tan irregular i recarregat, però jo trobo que cada moviment té un encant propi i cap és lleig. M'ha semblat molt curiosa la relació que aquest art té amb a mitologia, no ho havia sentit mai. De fet el meu dubte és: molts dels altres moviments que hi apareix mitologia també és per aquest motiu?
Bona feina!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts