QUÈ VA SER, QUÈ ÉS I ON ESTÀ TROIA?

Al llarg de la història es diu que hi ha hagut 10 ciutats de Troia diferents. Però sempre hi ha hagut la més important i probablement la que tothom coneix: la de la guerra de Troia. Cada una estava situada sobre l'antiga i així fins que en van existir 10.

Els arqueòlegs no es posen d'acord en quina va ser la Troia de la guerra. Alguns diuen que va ser la VI i altres la VII. Les 5 Troies primeres diuen que eren de la mateixa identitat cultural. La XIII i la IX correspondrien a la Grècia arcaica, l'època clàssica i l'època romana. L'última Troia identificada, la X, diuen que correspon a l'època bizantina.

Les restes de la ciutat de Troia.

La "ciutat" de Troia va estar habitada des de el 3er mileni a.C. Està situada al nord-oest de Turquía a la província de Canakkale, junt amb l'estret dels Dardanels, tot ocupant una posició estratègica amb el Mar Negre.

Diuen que la ciutat va estar habitada fins l'any 500 d.C. Ara, malauradament , ja no hi viu ningú però s'hi poden visitar les seves ruines que van ser escollides Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1998.

Situació geogràfica de Troia


Les podem visitar gràcies a l'explorador alemany Heinrich Schliemann que després d'uns quants anys sense saber-ne res de la ciutat va decidir explorar el territori. Allà va trobar restes, com el tresor de Príam (rei de Troia en l'època homèrica) que eren una sèrie d'objectes metàlics preciosos. Es veu, que quan era petit ja va dir que de gran trobaria Troia i així ho va fer al cap d'uns quants anys. Un home de paraula!

L'explorador Heinrich Schliemann

Actualment s'hi poden visitar les infranquejables muralles de Troia, algunes cases, un teatre i un palau, però el que més ens impacta es que les cendres d'Aquil·les perduren allà després de milions d'anys!

Restes de les muralles de Troia


Aquí teniu un video on us mostren les runes que hi queden...



Albert Serratacó
4tA ESO.

Comentaris

fran ha dit…
Molt interessant l'entreda Albert, no savía que havíen 10 troies diferents. Aquest home Heinrich Schliemann té molt mèrit ja que ha trobat el tresor de Príam. M'agrada m'agrada :)
fran ha dit…
Molt interessant l'entreda Albert, no savía que havíen 10 troies diferents. Aquest home Heinrich Schliemann té molt mèrit ja que ha trobat el tresor de Príam. M'agrada m'agrada :)
max ha dit…
molt interessant albert, jo vaig veure la pel.licula de toia amb el brad pit, i no esmenten realment on es troba ni tampoc sabia que hi havia més d'una troia, de fet més de 10!!! que fort!
bona entrada!
Anna Solà ha dit…
Uau, no sabia que hi havia tantes ciutats iguals i que alguna persona s'havia dedicat a estudiar-ho. Tampoc sabia on estava, pensava que estaria per Itàlia. M'agradaria anar a visitar les runes.
Bona entrada Albert!
Yasmina Ketami ha dit…
jajaj a tú t'ineteresa molt Això de Troia no Albert? amí aquesta història m'agrada molt, m'agradaría anar-hi algun cop. Bona entrada Albert ;)
Anònim ha dit…
Pensava que Troia seria més gran,veien les runes sembla bestant petita.
Trobo que ésmoltinteressant que algú s'interessi per la história de Troia i que intenti averiguar més sobre aquest poble.
Molt interresant Albert !
Adrià Gallardo ha dit…
No savía aixo de que havíen 10 troies diferents interesant :D
Adrià ha dit…
Tot i que no se sap quina de les 10 Troies és on es va dur a terme la histórica lluita, totes deuen ser igual de majestuoses.

Bona entrada!

(Segio i Adrià)
Anahi ha dit…
No sabiem que hi havia 10 troies diferents, tot i així hem vist la pel·lícula i es impresionant el nombre d'habitants de diferents llocs que hi havia!!
El video es molt xulo, i es veu que està en bones condicions!

OLEEE!!
Abi i Anahi =)
Cristian Martinez ha dit…
No sabia que hi haguessin 10 Troià una damunt de l'altre, es deurien cansar molt de la ciutat o l'haurien pi fiat i la tronaven a fer damunt. Ha tingut molta historia Troià. No crec que hi hages altre ciutat que hages estat tants cops estructurada de nou en el mateix lloc. Troià es immensa i deuria ser molt poderosa.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES